A390_β: de nieuwe sport fastback van Alpine

De showcar A390_β, de allereerste 100% elektrische sport fastback van Alpine, brengt een nieuwe dimensie naar de sportwereld van het merk. Dit model is de tweede van de drie modellen in de Dream Garage, een ideale collectie auto’s die Alpine heeft ontworpen voor elke gepassioneerde rijder.

Na de A290 en vóór de toekomstige elektrische A110 markeert de A390_β de tweede fase in Alpine zijn Dream Garage, het drieluik sportauto’s waarmee Alpine de overstap naar volledig elektrische aandrijving inzet. De naam A390_β volgt de Alpine-nomenclatuur waarbij een ‘A’ wordt gevolgd door drie cijfers. Het cijfer ‘3’ staat voor het formaat van het voertuig, terwijl ‘90’ verwijst naar modellen voor dagelijks en veelzijdig gebruik. De Griekse letter ‘beta’ geeft aan dat het voertuig zich nog in een tussenfase van ontwikkeling bevindt, voordat het als productiemodel op de markt komt.

De A390_β biedt een voorproefje van een toekomstig productiemodel, ontworpen voor dagelijks gebruik, maar ook klaar om zich te transformeren tot een ware sportmachine. Net als de iconische A110. Alpine omschrijft het model als een echte ‘sportauto in een maatpak’.

Net als het conceptmodel Alpenglow, dat op de Mondial de Paris 2022 werd gepresenteerd, haalt de showcar A390_β zijn inspiratie uit de bergmassieven van de Alpen. Natuurlijke elementen zoals rotsen, mineralen en sneeuw vormen de basis voor het ontwerp en de materiaalkeuze, wat deze auto zijn unieke karakter en kracht verleent.

Door voort te bouwen op zijn sportieve erfgoed en DNA creëert Alpine hiermee een auto die emblematisch is voor het Franse vakmanschap – een perfecte mix van durf en innovatie. In een tijd waarin duurzame mobiliteit steeds belangrijker wordt in de auto-industrie, is de Alpine A390_β showcar meer dan een belofte. Het model toont Alpine’s inzet voor een hoogwaardig, opwindend en duurzaam sportief rijgenot.

“De A390_β geeft ons een voorproefje van de toekomstige Alpine sport fastback, die we hebben ontworpen als een A110 met vijf zitplaatsen. De dualiteit tussen de racementaliteit en de verfijning van deze showcar belichaamt de rijervaring en prestaties die vanaf 2025 terug te vinden zullen zijn in ons productiemodel, dat in Frankrijk wordt vervaardigd in de historische fabriek in Dieppe. Dit is meer dan de belofte van een volledig Alpine-ervaring; het is een ware belofte.”
Philippe Krief, CEO Alpine

Lees volledig persdossier in de bijlage

Bekijk hier alle beelden