Renault Master H2-Tech Prototype zet nieuwe standaard met 700 km bereik en slechts 5 minuten laden

Welke aandrijflijn klanten ook kiezen, de nieuwe Renault Master biedt hen de hoogste efficiëntie in zijn klasse. Met de introductie van de Master H2-Tech Prototype zet Renault een nieuwe standaard in waterstofmobiliteit, met een toonaangevend bereik van 700 km en een laadtijd van slechts vijf minuten.

Renault introduceert op de IAA Transportation in Hannover het allernieuwste Master H2-Tech Prototype. Deze waterstofvariant vult het huidige aanbod aan, dat al elektrische en brandstofvarianten omvat. De multi-energie platformarchitectuur van de Renault Master integreert de nieuwe waterstoftechnologie zonder concessies te doen aan de kwaliteiten die deze bestelwagen tot Europees marktleider maken.

De nieuwe Renault Master is de enige bestelwagen in zijn klasse die volledig in Frankrijk wordt geproduceerd. Het multi-energie platform (brandstofmotor, elektrisch en waterstof) en alle carrosserievarianten worden vervaardigd op dezelfde productielijn in de fabriek in Batilly, nabij Metz. De motoren, versnellingsbakken en batterijen worden in Frankrijk gemaakt, en 84% van de leveranciers is ook in Frankrijk gevestigd.

Innovatieve waterstofoplossing van Renault en HYVIA

De Master H2-Tech Prototype toont de kenmerken van deze nieuwe zero-emissieversie, ontwikkeld door HYVIA, een joint-venture tussen Renault Group en Plug, gespecialiseerd in waterstofmobiliteit. Renault, al 15 jaar pionier en leider in elektrische bedrijfswagens, benadert waterstofoplossingen op dezelfde manier: een nieuwe energiebron bieden zonder concessies aan het gebruik en ondersteund door een ecosysteem dat is ontworpen voor en met de professionele klant.

Bereik en gebruiksgemak voor professionals

De Master H2-Tech is ontworpen om constante operationele beschikbaarheid en gemoedsrust te bieden voor intensief gebruik door professionals. Met het beste bereik in zijn segment – 700 km WLTP-actieradius* ongeacht de weersomstandigheden – en een laadtijd van vijf minuten, bevestigt de Renault Master zijn status als de nieuwe standaard in zijn klasse, ongeacht de gekozen energiebron.

Deze zero-emissieversie is geschikt voor diverse intensieve toepassingen van professionals en beschikbaar in verschillende varianten, zoals bestelwagen, plancher-cabine en chassis-cabine. Dankzij door Renault goedgekeurde carrosseriebouwers kan de wagen worden aangepast aan de meest veeleisende behoeften.

Toekomstige marktintroductie en HYVIA’s rol

De Renault Master H2-Tech zal in 2025 op de markt komen en profiteren van een netwerk van gespecialiseerde H2-Tech dealers. Die zijn opgeleid voor de uitdagingen die waterstof met zich meebrengt voor de verkoop en aftersales-service van deze nieuwe versie. De Master H2-Tech wordt volledig geïntegreerd in het aanbod van Renault bedrijfswagens en ondersteund door de commerciële expertise van het merk.

De H2-expertise van HYVIA, die in meer dan drie jaar is ontwikkeld op basis van feedback van klanten over de eerste twee H2-Tech versies die sinds 2023 beschikbaar zijn, zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van H2-ecosystemen. Zo ontstaat een uniek en uitgebreid aanbod: waterstofbestelwagens, H2-tankstations, levering van CO2-vrije waterstof en financieringsoplossingen.

Lees hier het Engelstalige persdossier van HYVIA.

* Officiële homologatie in uitvoering