Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

150 Renault ZOE voor deelauto initiatief WeDriveSolar

SCHIPHOL-RIJK – Onder de naam WeDriveSolar start in de provincie Utrecht een nieuw initiatief waarin voordelig elektrisch rijden, zonne-energie en deelauto’s samenkomen. De tarieven zijn afhankelijk van het aantal personen waarmee je deelt. Zo is dat bijvoorbeeld bij 6 personen slechts 99 euro per maand en kunnen inwoners en bedrijven een elektrische Renault ZOE gebruiken.

WeDriveSolar heeft voor de start, in januari 2017, 150 Renault ZOE ter beschikking. Voor elke ZOE kunnen zich lokale communities, met minimaal drie gebruikers, per direct aanmelden. Zij rijden de ZOE en delen de kosten. De volelektrische Renault ZOE krijgen een eigen laadpaal en parkeerplek via WeDriveSolar. De ZOE dankzij zijn speciale laadtechnologie tot 140 kilometer bereik in één uur laden, waardoor hij zeer flexibel inzetbaar is. Het praktijkbereik van de ZOE is 300 kilometer.

Zonnepanelen
Alle benodigde elektriciteit komt van zonnepanelen. Met WeDriveSolar wordt werk gemaakt van een leefbare binnenstad, duurzame mobiliteit en duurzame energie. De initiatiefnemers streven naar de inzet van 1.000 elektrische deelauto’s.

Inschrijving
Op vrijdag 30 september is de inschrijving voor WeDriveSolar geopend. Inwoners, bedrijven en organisaties gevestigd in de provincie Utrecht kunnen zich aanmelden op www.wedrivesolar.nl.

over Renault Group