Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Mijlpaal voor Utrechtse deelauto-aanbieder en Renault

150e Renault Zoe E-Tech electric geleverd aan We Drive Solar

ZOE

Renault heeft de 150e Renault Zoe E-Tech electric geleverd aan We Drive Solar, het innovatieve deelautoproject in de provincie Utrecht met 100% elektrische auto’s die rijden op zonne-energie. De Renault Zoe modellen zijn allemaal geleverd en worden onderhouden door Renault dealer Stam. Mede dankzij de samenwerking met Renault rolt het succesvolle project zich steeds verder uit en is We Drive Solar in steeds meer steden te vinden.

Uniek

Het deelautoproject van We Drive Solar is uniek in Europa. De 100% elektrische deelauto’s, waaronder 150 exemplaren van de Renault Zoe E-Tech electric, maken deel uit van een bijzonder energiesysteem met duizenden zonnepanelen en een groot aantal slimme laadpalen.

Innovatieve technologie maakt het mogelijk dat de auto’s werkelijk worden opgeladen met de zelf opgewekte zonne-energie. Er wordt ook getest met bidirectionele laadtechnologie van Renault, zodat de zonne-energie in de batterijen van de elektrische auto’s op een later moment kan worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet en de auto’s dus ook bij stilstand bijdragen aan een duurzame leefomgeving.

Veelzijdigheid

Renault erkent het belang van dit project en is sinds de start van We Drive Solar begin 2017 nauw betrokken. Dit project is voor Renault ook een belangrijk ‘living lab’ voor kennisvergaring. Tegelijkertijd is de veelzijdige Renault Zoe E-Tech electric uitermate geschikt als deelauto. De compacte afmetingen passen perfect bij de flexibiliteit die in steden zo gewenst is, terwijl het interieur praktische ruimte biedt.

Dankzij de standaard Caméléon-lader is de Renault Zoe E-Tech electric bovendien de enige betaalbare elektrische auto die twee tot zes keer sneller kan opladen aan een AC-laaddpunt dan andere EV’s. Een eigenschap die van grote waarde is bij inzet als deelauto.

Kijk voor meer informatie op www.wedrivesolar.nl.

Hoofdfoto (v.l.n.r.): Jeroen Hogenstijn (Stam), Albert Trapman (Mobilize), Ersin Sönmez (Stam), Robin Berg (We Drive Solar)

over Renault Group