Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

A424_β: Alpine onthult toekomstige Hypercar voor topklasse endurance racing

Alpine   Autosport   Persbericht

Alpine is sinds 2013 al actief in endurance racing en bevestigt zijn liefde voor deze competitie opnieuw door in 2024 deel te nemen aan de hoofdcategorie van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC): LMDh. De Alpine A424_β luidt dit nieuwe hoofdstuk in door voort te bouwen op het race-erfgoed en het DNA van het merk.

Het prototype geeft een voorproefje van de toekomstige uitdager. Dankzij de LMDh-reglementen illustreert dit prototype de sportiviteit van Alpine, terwijl het tegelijkertijd zijn ambities belichaamt in een categorie waarin het de strijd aangaat met de bekendste namen in de autosport.

Endurance racen betreedt een nieuwe gouden eeuw. We kijken er bij Alpine naar uit om onze bijdrage te leveren. Na tien jaar samenwerking met onze jarenlange partner Signatech, beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons avontuur in deze fascinerende race discipline.

Sinds de oprichting door Jean Rédélé is het doel van Alpine duidelijk: de top bereiken. We doen er alles aan om daar te komen. Als gevolg van onze ambitieuze strategie zijn wij een van de weinige merken die de afgelopen drie jaar gelijktijdig heeft deelgenomen aan verschillende FIA-wereldkampioenschappen. Dit alles dankzij de introductie van innovatieve regelgeving die ons in staat stelt om synergie tussen onze programma’s tot stand te brengen.

De ambities van Alpine – ontstaan uit gezonde competitie – zijn springlevend en groeiend. Autosport is niet alleen een hobby, het zit in de aderen en het DNA van onze ‘band of racers’. Vijfenveertig jaar na onze historische overwinning in de 24 Uur van Le Mans is onze aanwezigheid hier geen toeval. Dit wordt nog eens benadrukt met de onthulling van de Alpine A424_β, de voorloper van onze hypercar, ontworpen om vanaf 2024 de beste concurrenten uit te dagen.

Het nieuwe prototype voldoet op alle fronten aan onze merkwaarden, treedt in de voetsporen van eerdere creaties als de Alpenglow en de A290_β en werpt een blik in de toekomst van Alpine. De auto oogt pittig, elegant en onderscheidend met zijn symbolische en iconische ontwerp. Het belichaamt zowel ons heden als onze toekomst, dankzij de nauwe betrokkenheid en investering van onze ontwerpers tijdens het ontwikkelingstraject.

Dit project is al bijna twee jaar lang een enorm menselijk avontuur, waarbij onze ambities buiten het circuit werden gepromoot. Onze medewerkers en partners werken onvermoeibaar samen om ervoor te zorgen dat de auto een doorslaand succes wordt. Optisch is het al een succes en we werken er hard aan om er vanaf 2024 ook een sportief succes van te maken.

Uiteraard onderschatten we de taak niet die ons in deze spannende uitdaging te wachten staat. We blijven bescheiden maar zijn vastbesloten ons te laten gelden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. We hopen alle autosportfans prachtige en epische duels te bieden, en we hebben maar één ding tegen ze te zeggen: tot ziens op het circuit!”

Laurent Rossi, Alpine CEO

Lees meer over de Alpine A424_β in onze persmap (EN)

Over Alpine