Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

ABD Nederlandse winnaar Renault EV Award

Persbericht

SCHIPHOL-RIJK – Wybe Kooistra, directeur van Renault-dealer ABD in Friesland, heeft in Londen de felbegeerde Renault EV Award in ontvangst genomen. Hiermee behoort ABD tot de twintig beste Renault Z.E. Expert-dealers van Europa. Kooistra ontving de prijs uit handen van Carlos Ghosn, voorzitter en CEO van de Renault Groep, voorafgaande aan de laatste Formule E-race van het seizoen.

INSPANNING BELOOND
Het is een absoluut topjaar voor de Friese dealer die eerder al werd uitgeroepen tot Renault Dealer of the Year 2014. “We zijn enorm blij met deze titel”, zegt Kooistra. “Alle inspanning om de kwaliteit en expertise op het gebied van EV’s in onze organisatie zo hoog mogelijk te krijgen, wordt beloond.” ABD is opgericht in 1975 en begon met een vestiging in Drachten. Inmiddels zijn er ook vestigingen in Leeuwarden, Heerenveen, Dokkum en Sneek. De gehele organisatie telt circa 130 medewerkers, waarmee het tot de grotere dealerorganisaties van Noord-Nederland behoort.

Z.E. EXPERT DEALERS
De Renault Z.E. Expert-dealer is volledig gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van de 100% elektrische Renault Z.E.-modellen. De Renault EV Awards worden uitgereikt aan de twintig beste Z.E. Expert-dealers op het gebied van marktaandeel en verkoopvolume in Europa. Eind 2014 bestond het totale netwerk uit 770 Z.E. Expert-dealers (+9% t.o.v. 2013), waarvan het merendeel in Europa gevestigd is. Een plek bij de beste twintig is dan ook een knappe prestatie van ABD.

EERSTE MET RANGE EV’S
Tijdens de uitreiking van de Renault EV Awards, die ook werd verzorgd door Jérôme Stoll, Chief Performance Officer en Executive Vice President Sales & Marketing bij Renault, benadrukte Ghosn de invloed van Renault en de dealers op de elektrische automarkt. “Wij waren de eerste fabrikant met een volledig aanbod van elektrische voertuigen – een strategische én ambitieuze beslissing. Renault is nu in Europa de nummer 1 op het gebied van EV’s. De Alliantie Nissan-Renault is zelfs wereldwijd marktleider met meer dan 250.000 verkochte elektrische auto’s. De dealers vervullen een zeer belangrijke rol in het informeren en adviseren van klanten over deze technologie van de toekomst.”

Tags Award Dealer
foto's

over Renault Group