Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alliantie Renault-Nissan officieel partner van COP21 met emissievrije shuttleservice

SCHIPHOL-RIJK - De Alliantie Renault-Nissan, wereldwijd marktleider in elektrische mobiliteit, stelt een vloot van 200 elektrisch aangedreven voertuigen beschikbaar voor de COP21, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (VN) die eind dit jaar in Parijs plaatsvindt.

De overeenkomst voor deze samenwerking is vandaag ondertekend door de Alliantie Renault-Nissan en het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, namens de General Secretary van de 21ste jaarlijkse Conference of Parties (de COP21). Het volledig elektrisch aangedreven wagenpark dient voor het vervoer van bezoekers tijdens dit evenement, dat van 30 november tot en met 11 december 2015 wordt gehouden.

Meer dan 20.000 geaccrediteerde VN-vertegenwoordigers van 195 landen worden verwacht voor deze jaarlijkse klimaattop. Het is voor het eerst dat de VN voor de shuttledienst van louter elektrisch aangedreven voertuigen gebruik zal maken.

Het doel van de top in Parijs is het bereiken van een nieuw algemeen klimaatakkoord gekoppeld aan een economisch veranderingsproces voor een lagere CO2-uitstoot.

“We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de Alliantie Renault-Nissan is aangewezen als officieel partner van de COP21. De 100% elektrisch aangedreven auto’s van de alliantie zullen een belangrijke bijdrage aan ons doel leveren de COP21 zo klimaatneutraal mogelijk te maken. De innovatieve technologie van de volledig elektrische auto’s helpen de uitstoot van CO2 drastisch te verminderen”, aldus Laurent Fabius, minister van Buitenlandse Zaken en president van de COP21.

“De technologie van de 100% elektrisch aangedreven voertuigen is een efficiënte manier van praktisch en betaalbaar vervoer, dat een positieve impact op het klimaat en op de luchtkwaliteit in onze steden heeft. Het is nu essentieel dat alle betrokken partijen op grote schaal hiervoor samenwerken”, stelt Carlos Ghosn, voorzitter en CEO van de Alliantie Renault-Nissan.

De vloot voor de COP21 bestaat uit de compacte Renault ZOE, de Renault Kangoo Z.E. bestelauto, de Renault Fluence Z.E. sedan, de Nissan LEAF en de Nissan e-NV200 met zeven zitplaatsen. De auto’s staan 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar voor het vervoer van de gedelegeerden naar de diverse bijeenkomsten tijdens de top, als aanvulling op het openbaar vervoersnetwerk.

De Alliantie Renault-Nissan werkt samen met een aantal Franse bedrijven om een netwerk van ruim 50 snellaadstations te realiseren, die groene stroom gebruiken. Bij deze stations zijn de batterijen van de elektrische voertuigen in 30 minuten tot 80% op te laden.

ALLIANTIE RENAULT-NISSAN: WERELDWIJD MARKTLEIDER EV-VERKOOP

De Alliantie Renault-Nissan is marktleider met elektrische voertuigen en ook de enige autoproducent die een volledige range van 100% elektrische voertuigen aanbiedt. De Alliantie heeft meer dan 250.000 EV’s verkocht sinds december 2010, toen de verkoop startte van de eerste generatie Nissan LEAF. Een van elke twee verkochte EV’s ter wereld is nu afkomstig van de Alliantie, waaronder ook modellen als de Twizy – Renaults tweezits stadsauto – en de Nissan e-NV200 bestelauto die sinds 2014 in Europa en Japan wordt geleverd.

De Alliantie Renault-Nissan participeert tevens in Solutions COP21, een internationale expositie van klimaatideeën in het Grand Palais in Parijs. Deze tentoonstelling is van 4 tot en met 10 december. Er zijn diverse projecten van steden, bedrijven en andere organisaties te zien die voor vermindering van de CO2-uitstoot moeten zorgen. De Alliantie is aanwezig met een EV- display en biedt bezoekers de mogelijkheid om testritten te maken met elektrische voertuigen.

OVER DE ALLIANTIE RENAULT-NISSAN

De Alliantie Renault-Nissan is een strategisch partnerschap tussen Renault in Parijs en Nissan in Yokohama, die momenteel goed is voor een van elke tien verkochte auto’s wereldwijd. Beide fabrikanten, die sinds 1999 strategische partners zijn, hebben in 2014 8,5 miljoen voertuigen verkocht in nagenoeg 200 landen. De Alliantie werkt samen met diverse andere autofabrikanten, waaronder het Duitse Daimler, Mitsubishi in Japan, Dongfeng in China en Ashok Leyland in India. De Alliantie heeft daarnaast een meerderheidsbelang in de joint venture die het Russische AVTOVAZ aanstuurt, de producent van het merk Lada.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com
www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com

over Renault Group