Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine A110 GT J. Rédélé: limited edition ter ere van de honderste verjaardag van zijn oprichter

Alpine

Alpine oprichter Jean Rédélé zou dit jaar (2022) honderd jaar geworden zijn. Het jubileum is gevierd met een memorabele bijeenkomst in het Franse Dieppe, de bakermat van Alpine. Tijdens deze meeting met talrijke merkfans is het doek getrokken van de A110 GT J. Rédélé. Een wereldpremière van een speciale uitvoering die is uitgebracht als ode aan de oprichter.

Deze gelimiteerde serie is gebaseerd op de A110 GT en heeft een kleur waar Jean Rédélé bijzonder dol op was, Montebello Grey, gecombineerd met een hoogglanzend zwart dak. Deze A110 GT J. Rédélé onderscheidt zich verder met zwarte 18‑inch Grand Prix-wielen en zilverkleurige remklauwen. Het met zwart leder beklede interieur en de elegante grijze stiksels benadrukken nog eens de symbiose tussen het Montebello Grey exterieur en de donkere stylingelementen. De A110 GT J. Rédélé heeft dezelfde 300 pk sterke benzinemotor als de A110 GT.

100 exemplaren voor 100 jaar

Als verwijzing naar de 100e verjaardag van de Alpine oprichter komen er van de A110 GT J. Rédélé niet meer dan 100 exemplaren. Een plaquette met de handtekening van Jean Rédélé en genummerd van 1 tot 100 wordt in elke auto geplaatst. Bestellen van deze speciale versie kan vanaf 1 juni via een Alpine-app.

Alpine F1-raceauto door de straten van Dieppe

Van de Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, vanouds de productieplaats van Alpine, vertrok afgelopen zaterdag een stoet fraaie Alpine modellen uit heden en verleden. De parade eindigde bij de kust van Het Kanaal, waaraan Dieppe is gelegen. De Formule 1-raceauto van Alpine voerde de stoet aan samen met de A110 GT J. Rédélé. Tussen de vele klassieke en nieuwe Alpine modellen bevond zich ook een iconische A110 Berlinette van de Gendarmerie. Na de aankomst van de rijdende tentoonstelling op het strand kreeg de inmiddels 92-jarige vrouw van de oprichter van Alpine, Michelle Rédélé, de sleutels overhandigd van de #1/100 A110 GT J. Rédélé. Zaterdagavond volgde een galadiner met prestigieuze gasten, onder wie mensen die zowel in het verleden als nu hebben bijgedragen aan de geschiedenis van het merk.

Een gedenkwaardig eerbetoon

Op zondag konden fans en deelnemers de BWT Alpine F1-coureurs Fernando Alonso en Esteban Ocon aangemoedigen voor de Grand Prix van Monaco, die live werd uitgezonden op een groot scherm in de stad. Bovendien konden liefhebbers de historische auto’s die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van Alpine (her)ontdekken. Dankzij de inspanningen van Alpine en het collectief IDÉA (Initiative Dieppe Événements Alpine) waren dit weekend bijna 1.000 Alpine modellen van alle generaties in Dieppe aanwezig. Ook waren er talrijke persoonlijkheden, die hebben bijgedragen aan de bijzondere geschiedenis van het merk, om Jean Rédélé te eren.

Over Alpine