Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Een zeer beperkte en exclusieve reeks 32 exemplaren en een gepatenteerde innovatie

Alpine A110 R Fernando Alonso

Alpine   Persbericht

De nieuwe Alpine A110 R wordt aangeboden in een beperkte reeks “Fernando Alonso”, voor een extra exclusieve touch en unieke sensaties op het circuit. Deze versie plukt de vruchten van de expertise en de ontwikkeling van de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Een esthetiek met de signatuur van Alonso

Deze reeks is exclusief verkrijgbaar in de kleur Bleu Racing Mat van de A522 Formule 1. In samenwerking met Fernando Alonso werden de carrosseriekleuren aangepast voor een nog sportievere uitstraling. De motorkap en de achterklep in carbon zijn gedeeltelijk gelakt, respectievelijk in de kleuren Bleu Racing Mat en Noir Profond. De achterkant van de auto is donkerder, met opvallende grafische elementen: de achterkant is zwart en de steunen van de spoiler zijn zwart geanodiseerd. De remklauwen zijn dan weer oranje, een knipoog naar de kleuren van Fernando Alonso. Details zoals de grijze randen op de velgen, de blauw-oranje-gele vlag in de historische kleuren van de coureur op de achterzijruiten en de geverniste handtekening van Fernando Alonso herinneren aan deze unieke samenwerking en bieden meer exclusiviteit aan verzamelaars.

Een uitgesproken sportief karakter

Het interieur straalt een sportieve sfeer uit met de kenmerken van de Formule 1-coureur: zijn herkenbare oranje kleur staat op de deurbanden en het middenstuk van het stuurwiel, die contrasteren met de microvezelsfeer in het interieur van de auto. Het logo van Fernando Alonso geborduurd op de zetels en de blauw-oranje-gele vlag op de deurpanelen herinneren aan de samenwerking tussen Alpine en de coureur. Op de zonneklep is met laser een zin gegraveerd die zijn filosofie typeert: “There is more than one path to the top of the mountain” (“Er is meer dan één weg om de top te bereiken”).

Verstelbaar chassis, de touch van Fernando Alonso

De beperkte serie A110 R Fernando Alonso wordt geleverd met een uniek verstelsysteem om de hoogte van de carrosserie en de stijfheid van de ophanging eenvoudig en snel aan te passen. Dankzij een wig onderaan de veer wordt de positie van de veer in slechts enkele handelingen gewijzigd en kan de auto 10 mm verlaagd worden voor gebruik op het circuit. Tegelijk wordt de stijfheid van de ophanging met 5% verhoogd. Een innovatie die gepatenteerd wordt door Alpine! Dankzij deze functie kunnen liefhebbers gemakkelijk de circuitafstelling kiezen die Fernando Alonso zelf heeft gevalideerd op het F1‑circuit van Barcelona.

Een extra exclusieve touch

Een sportauto ontwikkelen in samenwerking met een van zijn Formule 1-courers is het ultieme bewijs van de passie van het merk Alpine voor sportiviteit en prestaties. Van deze beperkte reeks Fernando Alonso zijn 32 exemplaren verkrijgbaar als eerbetoon aan het aantal overwinningen van de Spaanse piloot in de discipline. Elk plaatje op de middenconsole draagt de naam van het circuit en het jaar van een van die overwinningen van de tweevoudig wereldkampioen. Ze zijn genummerd van 1 tot 32, in chronologische volgorde van de overwinningen. Een exclusieve touch die de liefhebbers zal bekoren.

De gelukkige kopers van deze zeer beperkte en exclusieve reeks krijgen een replica-racehelm van Fernando Alonso, ondertekend door de tweevoudig wereldkampioen.

over Alpine