Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine A110 S Enstone Edition: gelimiteerde serie gecreëerd in Engeland, gebouwd in Frankrijk

Alpine

  • Alpine onthult nieuwe A110 S Enstone Edition voorafgaande aan Britse Formule 1 Grand Prix op Silverstone
  • Speciale editie bundelt expertise en knowhow van Alpine F1-fabriek in Enstone (VK) en A110-fabriek in Dieppe (Fra)
  • Cockpit met delen van hetzelfde carbon waaruit Alpine F1-auto’s zijn vervaardigd, afkomstig uit dezelfde werkplaats in Enstone
  • Productie gelimiteerd tot 300 exemplaren, exclusief verkrijgbaar in twee matgrijze carrosseriekleuren en zwart dak met elegante Union Jack
  • Productie gelimiteerd tot 300 exemplaren, exclusief verkrijgbaar in twee matgrijze carrosseriekleuren en zwart dak met elegante Union Jack
  • Enstone Edition gebaseerd op 221 kW (300 pk) sterke A110 S, 0-100 km/u in 4,2 seconden en topsnelheid van 275 km/u met optionele Aero Kit
  • Orderboeken geopend vanaf 6 juli 2023, te bestellen via Alpine Centre, prijzen vanaf 96.990,-*

De Formule 1 fabriek van Alpine in het Britse Enstone heeft meer dan dertig jaar Formule 1-ervaring en ontwikkelt nu ultramoderne componenten en technologieën voor het BWT Alpine F1 Team. Hetzelfde carbon dat wordt gebruikt voor de F1-auto van Alpine is terug te vinden in de cockpit van de nieuwe Alpine A110 S Enstone Edition, als eerbetoon aan de knowhow van Alpine in de autosport.

De cockpit van de A110 S Enstone Edition met zwarte microvezel bekleding en grijs stikwerk bevat carbon delen die rechtstreek afkomstig zijn uit de werkplaats in Enstone. Het is voor het eerste dat authentieke componenten van carbon in een Alpine A110 zijn toegepast die met de ontwerptools, mallen en autoclaven van de F1-fabriek in Enstone geproduceerd zijn: de afdekking boven het instrumentarium met het Alpine logo, het deel op de middenconsole met Alpine F1 Team signatuur en het opbergvak.

Het exclusieve karakter van de Alpine A110 S Enstone Edition wordt verder versterkt met een plaquette met het serienummer, waarmee tevens de sportieve oorsprong van de cockpitmaterialen wordt benadrukt. Ook ontvangt elke eigenaar een authenticiteitscertificaat van de fabriek in Enstone, ondertekend door het BWT Alpine F1 Team.

Emmanuel Al Nawakil, VP Alpine Sales, Network and Launching: “De nieuwe Alpine A110 S Enstone Edition die debuteert tijdens de Britse Formule 1 Grand Prix op Silverstone, wordt gekenmerkt door sportieve elegantie met een door en door Brits technisch karakter. Deze exclusieve editie, die gecreëerd is in Enstone en wordt gebouwd in Dieppe, biedt raceliefhebbers een unieke kans om toegang te krijgen tot de uitmuntendheid en expertise van Alpine F1 in de vorm van originele onderdelen en pure vakmanschap.”

De Britse elegantie voor sportieve escapades

De Alpine A110 S Enstone Edition is leverbaar met keuze uit twee matgrijze carrosseriekleuren: Gris Tonnerre en Argent Mercure. Beide grijstinten contrasteren met een matzwart dak en om het Britse erfgoed van Alpine te weerspiegelen, is het versierd met een elegante Union Jack, verkrijgbaar in glanzend of mat ton-sur-ton zwart. De Union Jack wordt standaard geleverd in het Verenigd Koninkrijk en is optioneel in andere markten.

De sportieve elegantie van de A110 S Enstone Edition wordt verder onderstreept door de matzwarte 18-inch GT Race-wielen en zilverkleurige Brembo-remklauwen. De omhullende Sabelt Racing®-sportstoelen zijn voorzien van exclusief Enstone Edition-borduurwerk en onderstrepen het sportieve DNA van deze gelimiteerde serie. Andere onderscheidende kenmerken zijn te vinden in de optionele Aero Kit en de in carbon uitgevoerde vlaggen op de achterste zijpanelen.

*consumentenadviesprijs

over Alpine