Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine A110 tweede bij verkiezing Auto van het Jaar 2019

Alpine

De Alpine A110 is als tweede geëindigd in de verkiezing van de Auto van het Jaar 2019. Een vakjury van zestig Europese autojournalisten beoordeelde de zeven voor de titel genomineerde auto’s en kende de Alpine A110 evenveel punten toe als de winnaar.

2017 - ALPINE A110 drive tests in Aix-en-Provence region

De Alpine A110 kreeg 250 punten van de jury. Daarmee leverde de enige sportcoupé in de finale een ongekende prestatie in de historie van de verkiezing. Een beslissende tweede ronde zorgde ervoor dat de titel uiteindelijk naar de Jaguar I-Pace is gegaan.

“Dat de Alpine A110 een plaats veroverde in de finale was al een prestatie op zich. Maar dat de auto zelfs beslag legt op de gedeelde eerste plaats, maakt ons bij Alpine enorm trots”, vertelt Sébastien Erphelin, Managing Director van Alpine. “Het feit dat de jury de Alpine A110 maar liefst 250 punten toegekende, bewijst wel dat rijplezier nog steeds heel belangrijk is voor autoliefhebbers.”

“Dat de Alpine A110 een plaats veroverde in de finale was al een prestatie op zichzelf”

De Alpine A110 is wereldwijd in veertien landen te koop, in de uitvoeringen Pure en Légende. Alpine blijft met de A110 trouw aan het tijdloze principe dat het merk zo succesvol heeft gemaakt: compacte afmetingen, laag gewicht en optimale wendbaarheid om de bestuurder maximaal rijplezier te bieden. De gemiddelde levertijd van de A110 bedraagt negen maanden.

over Alpine