Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine A290: drie speciale Michelin-banden

Alpine

De samenwerking tussen Alpine en Michelin begon in 2012 met de ontwikkeling van de nieuwe Alpine A110. Het merk uit Dieppe werkt nu opnieuw samen met de wereldleider in banden. De A290, de aanstaande compacte elektrische sportauto, profiteert van innovatieve oplossingen die de kenmerkende wendbaarheid en het rijplezier van Alpine onder alle omstandigheden garanderen. Zowel bij een sportieve rit als dagelijks gebruik worden precisie en grip gecombineerd met comfort en gebruiksgemak.

Philippe Krief, CEO Alpine: “Na de A110 werkt Alpine opnieuw vol vertrouwen samen met Michelin, voor de ontwikkeling van de toekomstige elektrische modellen van de Dream Garage. De eerste daarvan is de A290. Deze exclusieve samenwerking maakt het voor beide merken mogelijk om in een vroeg ontwikkelingsstadium technische expertise te delen op gebied van het onderstel, de besturing en controlesystemen. Deze mate van vertrouwen is uniek. Er wordt in het bijzonder veel aandacht besteed aan de efficiëntie van de banden, voor een optimale actieradius van de eerste elektrische Alpine.”

Alpine A290: een aanbod met drie specifieke 19-inch banden

De A290 wordt geleverd met drie verschillende, gemarkeerde banden voor 19-inch velgen:

  • De MICHELIN Pilot Sport EV: een sportieve zomerband met geoptimaliseerde efficiëntie, veel grip, een lange levensduur en voor een optimale actieradius.
  • De MICHELIN Pilot Sport S5: de sportiefste zomerband, ontworpen om het volle potentieel van de A290 te benutten op zowel droge als natte ondergrond.
  • De MICHELIN Pilot Alpin 5: een winterband met een hoge mate van grip voor gevarieerde winterse omstandigheden, in het bijzonder koud en guur weer en natte en besneeuwde ondergrond.

Perfecte balans en elektrische specificaties: de uitdaging van de A290

Het ontwikkelen van autobanden is een grote uitdaging en dat geldt nog meer voor een elektrische auto. De band moet een grote actieradius mogelijk maken, maar ook om kunnen gaan met de andere gewichtsverdeling en het hoge en direct beschikbare koppel. De Alpine A290 is 3,99 meter lang en grensverleggend. De korte wielbasis zorgt voor een goede wendbaarheid en de grotere spoorbreedte zorgt voor meer stabiliteit, zeker ook bij het remmen. De grotere spoorbreedte maakt het ook mogelijk om het dwarsprofiel van de banden met 15% te verbreden tot 225 mm. Dat zorgt voor een groter contactoppervlak tussen de band en het wegdek.

De Michelin-banden die gezamenlijk voor de A290 zijn ontwikkeld houden rekening met al deze nieuwe parameters en zorgen ervoor dat de auto maximale prestaties kan leveren. Er was dan ook twee jaar ontwikkelingstijd nodig om de perfecte formule te vinden.

Exclusieve markering voor de Alpine-banden

De modelspecifieke banden van de A290 leveren prestaties die passen bij verschillende omstandigheden. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan een unieke markering, zodat ook bij vervanging de juiste banden worden gekozen en de prestaties van de auto gewaarborgd blijven. Alle modellen van de toekomstige Alpine Dream Garage hebben banden met deze markering.

Lees hier meer over de samenwerking tussen Alpine en Michelin

over Alpine