Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine benoemt nieuwe managementleden

Alpine   Persbericht

Alpine geeft het management opnieuw vorm als onderdeel van zijn groeistrategie. Antonino Labate is per 1 mei 2023 aangesteld als nieuwe VP Sales, Marketing & Customer Experience. Hij treedt toe tot het MT van Alpine en rapporteert aan CEO Laurent Rossi. Emmanuel Al Nawakil, VP Sales, Network & Launching en eveneens lid van het MT, rapporteert aan Labate. Dat geldt ook voor Olivier Camus, Marketing Director bij Alpine, en Laurent Chapuy, Customer Experience Director.

Antonino Labate heeft meer dan dertig jaar ervaring in de auto-industrie en vervulde managementfuncties bij diverse autoconcerns. Hij begon bij de FCA Group bij Fiat, waarna hij naar Abarth verhuisde en vervolgens in 2015 werd aangesteld als CEO van Ducati in Brazilië. Sinds 2016 is Labate actief als COO van Cupra binnen de Volkswagen Group.

David Gendry, de huidige VP Communications & Marketing van Alpine, is per 1 mei 2023 benoemd tot VP Sponsorship, Partnerships & Communications. Hij is lid van het MT en rapporteert aan Laurent Rossi.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “Ik ben verheugd om Antonino Labate te mogen verwelkomen als hoofd Sales en Marketing bij Alpine. Hij brengt expertise met zich mee in het bouwen van internationale merken. Na de komst van Philippe Krief als hoofd Product en Engineering in maart, en de benoeming van David Gendry als VP Sponsoring, Partnerships & Communicatie, wordt ons MT versterkt met deze leiders op drie sleutelposities, om onze ambitieuze merkstrategie te implementeren op het gebied van zowel groei als winstgevendheid.”

over Alpine