Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine F1 Team bevestigt Fernando Alonso voor 2022

Alpine

Alpine F1 Team kondigt verheugd aan dat tweevoudig Wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso hen in 2022 zal blijven vertegenwoordigen aan de zijde van Esteban Ocon. De verlenging van het contract van de Spanjaard betekent de voortzetting van een sterke samenwerking na een eerste historische zege in de Grand Prix van Hongarije waar Fernando een centrale rol speelde.

Amper zes maanden na zijn twee sabbatjaren in de Formule 1 heeft Fernando al blijk gegeven van een ongeëvenaard niveau van race-intelligentie, talent en snelheid. Zijn vierde plaats in de Grand Prix van Hongarije was niet alleen zijn beste resultaat in de Formule 1 sinds 2014, maar ook een toonbeeld van veerkracht en behendigheid die in belangrijke mate heeft bijgedragen tot het eerste succes van de renstal in de Formule 1 onder de kleuren van Alpine.

Fernando toonde ook zijn inhaalkunsten op de herstart van de Grand Prix van Azerbeidzjan en herhaalde die knappe prestatie één maand later tijdens de eerste sprintkwalificatie in de F1-geschiedenis op Silverstone.

In dit voor 2022 bevestigde duo bieden beide heren de juiste balans tussen jeugd en ervaring. Fernando is de tweede piloot met de meeste startplaatsen in de discipline, met 322 Grand Prix-deelnames, waarvan 32 overwinningen, 97 podiumplaatsen en twee wereldtitels die het team in 2005 en 2006 behaalde.

Het Alpine F1 Team, verenigd door een enorme solidariteit en strijdlust die hun vruchten reeds afwerpen, kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien om de opportuniteiten van het nieuwe reglement te grijpen.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “We zijn verheugd te kunnen bevestigen dat Fernando volgend jaar naast Esteban zal rijden. Het is voor ons een perfect duo dat tot de beste van de grid behoort. Ze werken uiterst complementair, met ruw talent en snelheid, maar ook met een geweldige teamspirit die ons eerste succes in Hongarije mogelijk maakte. Fernando maakte indruk op ons allen sinds hij begin dit jaar terugkeerde. Zijn toewijding, harde werk en vastberadenheid om het beste uit het team te halen zijn ongelooflijk om te zien. Zijn prestatie in Hongarije was opnieuw een voorbeeld van zijn ervaring en herinnerde iedereen eraan hoe getalenteerd hij was. Ik ben ervan overtuigd dat we veel kunnen profiteren van zijn inzichten en ervaring bij het ingaan van de eindfase van de ontwikkeling en optimalisering van het chassis en het aandrijfgeheel tegen 2022.

Hij deelt onze honger naar overwinning en doet er alles aan om die om te zetten in prestaties. We moeten ons momenteel echter concentreren op de tweede helft van ons seizoen door het maximum uit elke race te halen om ervoor te zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen in het constructeurskampioenschap. Daardoor zullen we ons in een uitstekende positie bevinden voor volgend jaar en de daaruit voortvloeiende opportuniteiten. ”

Fernando Alonso, racepiloot van het Alpine F1 Team: “Ik ben erg blij dat ik de verlenging van mijn contract met het Alpine F1 Team in 2022 kan bevestigen. Ik voelde me bij mijn terugkeer onmiddellijk thuis en werd met open armen ontvangen. Het is een plezier om opnieuw te werken met de meest briljante geesten van onze sport in Enstone en Viry-Châtillon. Dit seizoen is spannend voor iedereen, maar we hebben collectief mooie vooruitgang geboekt en het resultaat in Hongarije is daar een prachtig voorbeeld van. We willen dit seizoen nog meer positieve momenten beleven, maar ook vanaf volgend jaar met de reglementswijziging in de Formule 1. Ik ben een groot voorstander van eerlijkere regels en nieuwigheden in de discipline, dus seizoen 2022 is een gouden kans. Ik kijk niet alleen uit naar de tweede helft van het jaar, maar ook om in 2022 Alpine te vertegenwoordigen naast Esteban. ”

over Alpine