Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine in WK Endurance met spectaculaire A460

Alpine   Autosport

Alpine mengt zich dit jaar in de strijd om het FIA World Endurance Championship (WEC). Het wapen is de spectaculaire A460, waarvan vandaag het prototype door Raceteam Signatech-Alpine in Le Castellet, Frankrijk, is gepresenteerd. De studiemodellen Alpine Vision en Alpine Célébration vormden daarbij een fraai decor.

De raceauto is uitgevoerd in de kleurencombinatie blauw met oranje waaraan Alpine sinds haar terugkeer in de autosport in 2013 te herkennen is. De 900 kilogram zware Alpine A460 is voorzien van dezelfde 4,5-liter V8 uit de vorige A450b. De krachtbron is door de Renault Nissan Alliance ontwikkeld en produceert 410 kW (550 pk) en 580 Nm trekkracht. Alpine koppelt de V8-motor aan een sequentiële zestraps automaat.

Signatech-Alpine neemt met twee A460’s deel aan het 2016 FIA World Endurance Championship (WEC). In de wagen met startnummer 35 rijden de Fransman Nelson Panciatici, David Cheng en de Nederlandse coureur Ho-Pin Tung. In de A460 met startnummer 36 strijden de coureurs Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes en Stéphane Richelmi om de titel.

foto's

over Alpine