Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Een frisse wind in de premium sportautomarkt

Alpine is terug

Alpine   Personenauto's

Alpine onthult vandaag de Alpine Vision showauto. De mix van elegantie, wendbaarheid en authenticiteit maken van deze tweezits coupé met middenmotor in ieder aspect een échte Alpine. De Alpine Vision kondigt het design en de prestaties aan van de straatlegale sportauto die Alpine voor het einde van dit jaar onthult. De productie vindt straks in het Franse Dieppe plaats. De verkoop start in 2017; allereerst in Europa gevolgd door de rest van de wereld.

De tracks van de Monte Carlo Rally vormen het décor voor de wederopstanding van Alpine, en dan met name de bochtige en beroemde Col de Turini waar Alpine autosportgeschiedenis schreef. Alpine is helemaal klaar om een niche te veroveren in de premium sportautomarkt. De auto zal in de smaak vallen bij de échte liefhebber en bij diegene die de schoonheid van auto’s weten te waarderen.

“Ik heb voor de naam Alpine gekozen om dat die voor mij representatief is voor rijplezier op bergachtige wegen. Ik had het grootste plezier toen ik destijds in mijn gemodificeerde Renault 4CV met vijf versnellingen door de Alpen racete. Deze vorm van gepassioneerd autorijden wilde ik mijn klanten laten ervaren in de auto die ik voor ogen had. Alpine is een naam die tot de verbeelding spreekt, maar die ook dient als symbool.”Jean Rédélé, oprichter Alpine

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

over Alpine