Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine kondigt productie van nieuwe GT X-Over aan in Dieppe

Alpine   Persbericht

Alpine, de winnende formule

Een jaar na het Renaulution-plan kondigden Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, de productie van de toekomstige Alpine GT X-Over aan in de fabriek van Dieppe. Dit gebeurde in aanwezigheid van dhr. Bruno Le Maire, minister van Economie, Financiën en Herstel en Esteban Ocon, coureur van het Alpine F1 Team. De Alpine-fabriek in Dieppe staat symbool voor “made in France” en innovaties op het Franse grondgebied en is uniek voor de hele groep. Deze ontmoeting betekent een nieuwe stap in de ontwikkelingsambities van het merk en zijn plannen om de toekomst van zijn historische vestiging te bestendigen.

Om performante sportieve auto’s te blijven ontwikkelen en om zijn internationale aanwezigheid te versterken, combineert Alpine met succes de passie voor racen met technologische uitmuntendheid, met name dankzij de banden die werden gecreëerd met de Formule 1. Dankzij zijn unieke engagement in de autosport, die een sterk imago uitstraalt, wil Alpine hoge toppen scheren met een 100% elektrisch gamma dat binnenkort zal worden uitgebreid.

De toekomstige GT X-Over Alpine gebouwd in Dieppe

Het nieuwe productplan van het merk is ambitieus. Het strategische plan van Alpine, dat begin 2021 werd voorgesteld, voorziet tegen 2026 in de ontwikkeling en lancering van drie nieuwe elektrische en sportieve modellen (een compacte, een crossover en een vervanger van de A110).
De allereerste Alpine GT X-Over zal dus worden gebouwd in de historische fabriek van Dieppe. Het nieuwe model combineert de knowhow van het merk in de competitie en de ervaring van de groep op het vlak van elektrische modellen met de uitmuntendheid die het merk Alpine definieert op het vlak van sportieve auto’s. Voor de introductie van deze 100% elektrische GT X-Over zal worden geïnvesteerd in de vestiging van Dieppe om er het nieuwste CMF-EV-platform en nieuwe installaties te integreren om een voertuig te kunnen produceren met unieke inhoud en uitrusting binnen dit marktsegment. Zo wordt hij de eerste 100% elektrische auto die in Normandië gebouwd zal worden.

Het project maakt deel uit van het plan “Re-Nouveau France 2025” dat in december 2021 werd overeengekomen en dat Frankrijk centraal plaatst in de industriële en technologische activiteiten van de groep met de toewijzing van negen nieuwe modellen in de fabrieken van Frankrijk. Het was ook het voorwerp van een ambitieuze prestatieovereenkomst, “CAP 2024”, om de vestiging voor te bereiden op de introductie van dit nieuwe voertuig.

Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, nieuwe naam voor historische fabriek

Als eerbetoon aan de oprichter en om alle knowhow uit te dragen die kenmerkend is voor zijn activiteit, krijgt de fabriek van Dieppe de naam: Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé.

Als gepassioneerd liefhebber van de autosport, ontwerper en verdienstelijk coureur richtte Jean Rédélé in 1955 Alpine op. De compacte en lichte sportcoupés, ontworpen op een basis van 4CV, vielen al heel vroeg op in de competitie. Gesterkt door dit palmares bouwde Alpine aan zijn legende op zowel het circuit als op de weg en verwierf het een terechte reputatie voor zijn sportieve modellen. Wegens het succes en de groeiende vraag ging Alpine in 1965 officieel samenwerken met Renault om zich op grotere schaal te kunnen ontwikkelen. De productiesite van Dieppe, die vandaag de naam Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé krijgt, werd in 1969 opgericht.

Alpine is Dieppe en Dieppe is Alpine!
Deze unieke en historische relatie kadert op lange termijn in het engagement voor een duurzame toekomst en sterk groeiende activiteiten.

Als parel aan de Franse autokroon toont Alpine ook vandaag nog aan dat het zijn ambities op het vlak van uitmuntendheid in de autosector naar een steeds hoger niveau tilt.

Bruno Le Maire, minister van Economie, Financiën en Herstel: “Belofte nagekomen : Renault lanceert het merk Alpine opnieuw op de site van Dieppe met de fabricatie van een nieuwe elektrische auto. Dit is de sterke comeback van de Franse automobiel expertise. Het is eveneens symbolisch voor de industriële heropleving die we in Frankrijk hebben ingezet.”

Luca de Meo, CEO Renault Group: “Alpine heeft de voorbije twaalf maanden bewezen dat het een nieuwe dynamiek heeft ingezet en zijn beloftes nakomt. Vandaag komt die dynamiek tot uiting in Dieppe met de aankondiging van de productie van de toekomstige Alpine GT X-Over. Dit biedt de historische productievestiging een duidelijke toekomst en sterke vooruitzichten. De ambitie van Alpine moet erin bestaan om steeds hoger te reiken, daar waar alleen de meest gepassioneerde mensen en mensen die op zoek zijn naar perfectie een plaats mogen krijgen. Dat uitmuntendheidsniveau moet voortaan de zuurstof van Alpine zijn.”

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “De geschiedenis van Alpine is legendarisch! Dit unieke erfgoed wordt vandaag voortgezet met de competitie en de mythische A110 en zal morgen een vervolg krijgen met sterke ambities voor het merk en zijn producten. Die toekomst wordt vanaf nu geschreven in Dieppe, de historische bakermat van het merk, met de aankondiging van de productie van zijn toekomstige X-Over GT in de Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé.”

Over Alpine

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportauto’s. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportauto die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportauto’s van Renault Group. Deze sportauto’s plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.

over Alpine