Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine maakt coureurs voor WEC-seizoen 2024 bekend: Mick Schumacher debuteert

Alpine

  • Zes coureurs rijden vanaf 2024 voor het Alpine Endurance Team, dat met twee Hypercars deelneemt aan het FIA World Endurance Championship (WEC).
  • Drie Franse coureurs die al voor het Alpine Endurance Team rijden, zijn Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere en Charles Milesi.
  • Nieuwkomers in het team zijn de Fransman Paul-Loup Chatin, de Oostenrijker Ferdinand Habsburg en de Duitser Mick Schumacher, die debuteert in de endurance-racerij.
  • Alpine presenteert zijn rijders en de officiële kleuren van de Alpine A424 tijdens een launch event op 7 februari 2024.

Terwijl het zijn A424-hypercar actief blijft ontwikkelen, maakt het Alpine Endurance Team vandaag de zes coureurs bekend die in het FIA World Endurance Championship 2024 de twee Hypercars gaan besturen. De coureurs combineren ervaring en snelheid om het Alpine Hypercar-avontuur tot een succes te maken. Het WEC-seizoen 2024 begint op 24-25 februari in Qatar.

Over Alpine 

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportauto’s. In 2018 introduceerde het merk de nieuwe A110, een sportauto die trouw is aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, gewichtsreductie, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 is de businessunit Alpine opgericht als hét merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportauto’s van Renault Group. Die sportauto’s bouwen voort op het erfgoed en de knowhow van de historische Alpine fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van Alpine Racing en Alpine Cars.

Lees het volledige Engelstalige bericht.

over Alpine