Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine onthult nieuwe Hypercar tijdens 100-jarig jubileum 24 uur van Le Mans

Alpine   Persbericht

Alpine bevestigt zijn ambitie in het World Endurance Championship (WEC) met de onthulling van zijn nieuwe Hypercar op 9 juni 2023 in Le Mans.

In lijn met de inschrijving in de LMP2-klasse ontwikkelt Alpine een nieuwe Hypercar waarmee het merk volgend jaar deelneemt in de hoogste klasse (LMDh) van de 24 uur van Le Mans – de koningsklasse van de lange-afstandsracerij. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de 24 uur van Le Mans onthult Alpine het toekomstige prototype waarmee het in 2024 de strijd aangaat met de grootste automerken.

Lange-afstandsracen gaat een nieuw tijdperk tegemoet en is competitiever dan ooit. Daarmee is het een onmisbare klasse voor Alpine, dat eerder al eens de 24 uur van Le Mans wist te winnen – de meest prestigieuze race van allemaal. Volg onze persconferentie in het Alpine Paddock centre op 9 juni om 11.30 uur.

Alpine A110R Le Mans

Behalve de onthulling van de nieuwe Hypercar brengt Alpine ook een eerbetoon aan de 24 uur van Le Mans met een exclusieve, gelimiteerde versie op basis van de meest radicale A110: de Alpine A110R Le Mans. Dit nieuwe model beleeft zijn debuut op 7 juni om 13:20 uur op het Circuit de la Sarthe in Le Mans, waar ’s werelds meest prestigieuze lange-afstandsrace wordt verreden op 10 en 11 juni 2023.

over Alpine