Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine op de Autosalon van Genève 2018

Alpine

Na de succesvolle introductie van de A110 Première Edition presenteert Alpine drie nieuwe versies van de lichtgewicht sportcoupé. De A110 Pure en A110 Légende zijn twee productiemodellen die het aanbod van Alpine versterken, terwijl de door Signatech ontwikkelde A110 GT4-raceauto een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de rijke autosporthistorie van Alpine.

De Alpine A110 Pure en A110 Légende verschillen qua karakter maar bieden dezelfde technische specificaties als de gelimiteerde A110 Première Edition, waarvan alle 1.955 exemplaren vijf dagen na de verkoopstart al waren uitverkocht.

De Pure is meer op de bestuurder gericht en het meeste trouw aan de originele A110 Berlinette die in 1973 de Rally van Monte Carlo op zijn naam schreef. De Légende bezit meer kenmerken van een ‘grand tourer’ voor dagelijkse bruikbaarheid, zoals zesvoudig verstelbare comfortstoelen en een rijke uitrusting.

De Pure en Légende zijn gebaseerd op hetzelfde lichtgewicht en uitzonderlijk sterke aluminium chassis als de Première Edition, dat de basis vormt voor de kenmerkende eigenschappen van het merk Alpine en de wendbaarheid van de A110.

De in het midden geplaatste 1,8-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 252 pk staat garant voor opwindende prestaties, terwijl de double-wishbone wielophanging zorgt voor het dynamische evenwicht en reactievermogen van een echte Alpine.

Behalve de nieuwe uitvoeringen Pure en Légende presenteert Alpine ook drie nieuwe carrosseriekleuren – Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre – en vier nieuwe wieldesigns.

De nieuwe A110 GT4-raceauto is ontwikkeld door Signatech – de vaste autosportpartner van Alpine – en gaat de boeken in als dé ultieme A110 voor op het circuit.

De nieuwe A110 GT4-raceauto is ontwikkeld door Signatech – de vaste autosportpartner van Alpine – en gaat de boeken in als dé ultieme A110 voor op het circuit. De GT4 is de tweede raceversie van de A110 en ten opzichte van de A110 Cup voorzien van meer vermogen en verbeterde aerodynamica voor meer downforce.

Een klein aantal A110 GT4’s zal in de tweede helft van 2018 op verschillende circuits in Europa te zien zijn, voordat het model op grotere schaal in productie gaat. Alle A110 GT4’s worden geleverd aan klantenteams met fabrieksondersteuning van Signatech. Bovendien is het mogelijkheid om een A110 Cup naar GT4-specificatie te upgraden.

Lees hier het volledige persdossier

Voor commerciële vragen neem contact op met de Nederlandse Alpine dealers:
http://www.munsterhuis.nl/alpine-center-munsterhuis/
https://www.alpine-centre-soestdijk.nl/

over Alpine