Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine op de Autosalon van Parijs 2018

Alpine

Terwijl Alpine met trots de A110 presenteert in zijn thuisland op de Autoshow van Parijs, wordt de A110 Première Edition overhandigd aan klanten uit heel Europa. Tevens is het aantal orders voor de Alpine A110 de 5.000 gepasseerd.

De A110 – een uit aluminium vervaardigde sportcoupé met volledige focus op rijplezier – wordt aan klanten overhandigd in een periode van louter positieve testverslagen van de media. De A110 Première Edition is het eerste model van het merk in meer dan twintig jaar. Van de 1.955 geproduceerde exemplaren van de A110 Première Edition – waarmee Alpine verwijst naar het jaar van oprichting – zijn inmiddels ruim 1.200 aan klanten overhandigd.

Tijdens de Autoshow van Parijs toont Alpine de nieuwe A110 Pure en A110 Légende, evenals de GT4-raceversie: de ultieme A110. Het merk toont ook een kale aluminium behuizing waarmee de lichte constructie van de auto geïllustreerd wordt.

Na de oprichting van Alpine door Jean Rédélé in 1955 in het Franse Dieppe vestigde het merk in de daaropvolgende decennia als een toonaangevende fabrikant van lichtgewicht sportwagens met een grote hoeveelheid rijplezier. Alpine concurreerde ook in de frontlinie van internationale autoportklassen tot alle activiteiten van Alpine in 1995 werden stilgelegd.

Langverwachte herlancering

Carlos Ghosn, voorzitter en CEO van moederbedrijf Groupe Renault, bevestigde in februari 2016 de comeback van Alpine. Hij onthulde ook de Alpine Vision, het conceptmodel waar het A110-productiemodel op gebaseerd zou worden. Eind 2016 werd een mobiele app gelanceerd waarmee Alpine-liefhebbers een A110 Première Edition konden reserveren. Alle 1.955 te bouwen exemplaren waren in slechts vijf dagen tijd vergeven.

De A110 Première Edition maakte zijn publiekdebuut op de Autosalon van Genève in maart 2017, waar ook direct de prijzen en alle technische details werden vrijgegeven. Later dat jaar openden de eerste Alpine-dealers in Europa, terwijl de fabriek in Dieppe grondig werd gemoderniseerd voor de productie van de A110. De productielijn werd formeel ingewijd door Carlos Ghosn en Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie en Financiën, op 14 december 2017.

Lees hier het volledige persdossier.

over Alpine