Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine op de International Amsterdam Motor Show 2019

Alpine

Alpine, een welbekend merk bij autoliefhebbers, is met de A110 Pure en A110 Légende aanwezig op een speciale stand van de International Amsterdam Motor Show. De tweede editie van het evenement belooft een spectaculaire autoshow te worden met een bijzondere collectie droomauto’s.

Alpine blijft met de A110 trouw aan het tijdloze principe dat het merk zo succesvol heeft gemaakt: compacte afmetingen, laag gewicht en optimale wendbaarheid om de bestuurder maximaal rijplezier te bieden. De A110 Pure is de meest op de bestuurder gerichte versie en in dat opzichte vergelijkbaar met de Première Edition. Hij verwijst naar de klassieke modellen van Alpine die talloze overwinningen behaalden op Europese circuits en in rally’s in de jaren zestig en zeventig. De A110 Pure biedt een ‘ongefilterde’ rijervaring dankzij de ultieme connectie tussen mens en machine. Het model is voorzien van 17-inch wielen en verregaande gewicht besparende maatregelen, waaronder speciale Sabelt-sportstoelen met een gewicht van slechts 13,1 kg per stuk, waarmee het voertuiggewicht uitkomt onder de 1.100 kg.

Zijn sportieve geaardheid wordt onderstreept door de interieurdelen in mat carbon en leder/microvezel stoelbekleding. Elke A110 Pure is standaard uitgerust met de Mode Selector waarmee kan worden geschakeld tussen de rijmodi Normal, Sport en Track. Climate control, satelliet navigatie, mySPIN smartphone connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten zijn eveneens standaard. Daarmee is de dagelijkse bruikbaarheid niet aangetast door de zoektocht naar zoveel mogelijk rijplezier.

De A110 Légende heeft meer het karakter van een ‘grand tourer’ dankzij extra raffinement en comfortverhogende zaken. Zo zijn de zesvoudig verstelbare comfortstoelen standaard, evenals lederen bekleding in zwart of bruin, een interieurafwerking in glanzend carbon, een Focal-audiosysteem, parkeersensoren voor en achter en een achteruitrijcamera. Verder onderscheidt de Légende zich van de Pure met zijn opvallende two-tone ‘Légende’-wielen in dezelfde stijl als de wielen van de originele A110 Berlinette 1600S. Er zijn ook twee andere wieldesigns in 18-inch beschikbaar.

Verder is de Alpine A110 Légende te upgraden met tal van optionele zaken, zoals het Focal premium audiosysteem inclusief subwoofer, een actief sportuitlaatsysteem en stoelverwarming. Climate control, satelliet navigatie, mySPIN smartphone connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten is ook hier standaard.

De Alpine A110 Pure en A110 Légende zijn leverbaar voor prijzen vanaf respectievelijk € 66.300,- en € 70.200,-. Om geïnteresseerden en liefhebbers van alle mogelijke informatie te voorzien, zijn vertegenwoordigers van Alpine Centre Hengelo en Alpine Centre Soestdijk aanwezig op de International Amsterdam Motor Show.

De International Amsterdam Motor Show vindt plaats op woensdag 3 tot en met en zondag 7 april aanstaande, in de Rai Amsterdam. Meer informatie op www.amsterdammotorshow.com

over Alpine