Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine showt binnenkort de 100% elektrische nieuwe showcar: Alpine A290_β

Alpine

De A290_β showcar is het startsein voor een nieuw tijdperk bij Alpine. Als eerste auto uit de prestigieuze "Dream GaragE"-serie, luidt de A290_β een nieuw hoofdstuk voor het merk in, met een duidelijke focus op elektrische en sportieve prestaties.

De A290_β wordt op dinsdag 9 mei 2023 om 22.30 uur (CET) in het Verenigd Koninkrijk onthuld door Alpine CEO Laurent Rossi en Alpine Design Director, Antony Villain. De presentatie wordt live gestreamd via deze link: https://events.alpinecars.com/

A290_β, een nieuwe naam volgens Alpinetraditie

De A290_β (uitgesproken als “beta”) volgt de merknaamstrategie van Alpine, waarbij de naam begint met een “A” gevolgd door drie cijfers. De term “beta” is geïnspireerd op de bètatests in de softwarewereld. De laatste twee cijfers staan voor lifestyle- alsook sportauto’s, terwijl het eerste cijfer verwijst naar de grootte van de auto.

A290_β ontdekken door QR-code te scannen

Van 28 tot 30 april 2023 krijgt het publiek tijdens zowel de Formule 1 als het World Endurance Championship de mogelijkheid om een uitnodiging te winnen voor de presentatie van de splinternieuwe A290_β in Bristol. Dat kan door tijdens de racedagen de QR-code te scannen op de Alpine A523 Formule 1 auto’s, die racen op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan tijdens de Formule 1 Grand Prix, en op de A470 modellen tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps. Deze QR-code is dé sleutel om deel te nemen aan de loterij en kans te maken op de unieke uitnodiging.

over Alpine