Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine steelt de show tijdens Concours d’Elégance 2017

Alpine

Alpine blikt terug op een zeer geslaagd Concours d’Elégance Paleis Het Loo. Tijdens het grootste klassiekerevenement van Nederland, dat 1 en 2 juli in Apeldoorn werd gehouden, trok het Alpine paviljoen veel bekijks dankzij de aanwezigheid van de nieuwe Alpine A110 als nationale primeur en een tiental modellen uit de geschiedenis van het merk dat in 1955 werd opgericht.

De grootste ster van de show was de nieuwe Alpine A110, die voor het eerst op Nederlandse bodem stond. De compleet nieuwe sportcoupé markeert de terugkeer van het roemruchte Franse sportwagenmerk en doet dat met alle kenmerkende eigenschappen van de illustere A110 ‘Berlinette’ uit de jaren zestig. Die was eveneens in het paviljoen te bewonderen. De uiterlijke overeenkomsten zijn onmiskenbaar. Ook onderhuids houdt de nieuwe A110 vast een het vertrouwde concept van een middenmotor, achterwielaandrijving en een uitzonderlijk laag gewicht, dat nu slechts 1.080 kg bedraagt (exclusief opties).

Naast het Alpine paviljoen werden ook de klassieke Alpine A106 en A108 coupé-sport en A110 getoond. Michael van der Sande, de Nederlandse topman van het Franse sportwagenmerk en Régis Fricotté commercieel directeur Alpine waren eveneens op het Concours aanwezig.

Bekijk hier het uitgebreide videoverslag over Alpine tijdens het Concours d’Elégance 2017.

over Alpine