Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Alpine Vision ware eyecatcher tijdens Concours d’Elégance editie 2016

Alpine

De Alpine Vision staat op het netvlies van autoliefhebbers gebrand na een succesvol Nederlands debuut tijdens het Concours d’Elégance Paleis Het Loo waar ruim 24.000 bezoekers op af kwamen het afgelopen weekend. Het conceptmodel werd daarbij vergezeld door klassieke modellen uit de eigen fabriekscollectie van Alpine en door auto’s van Alpine liefhebbers.

De zeer bijzondere Alpine-collectie verleende het evenement extra glans. Bezoekers van het klassiekerevenement maakten kennis met een exclusieve Willys Interlagos coupé uit Brazilië – in de basis een Alpine A108 – plus een Dinalpine, een zeldzame A108 cabriolet uit Mexico. Leden van Alpine-clubs zorgden op hun beurt voor een unieke mix aan Alpine-historie.

Tijdens het ‘Alpine Internationaal Concours’ streden zes Alpines om de titel ‘Best of Show’. De prachtige A110 1300 uit 1976 van Domien Poelsma kreeg de meeste punten. De internationale jury beoordeelde de auto’s op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Nederlander Michael van der Sande, Managing Director van Alpine, was een van de juryleden. Daarnaast werd er ook een prijs uitgereikt aan Alpine bezitter Harry Neppelenbroek. Zijn Alpine A310 1600 VE uit 1973 werd eerste in de verkiezing voor het mooiste model van de Alpine display.

Naast de schitterende historie was het ook de toekomst die de aandacht trok. De Alpine Vision was voor het eerst te zien in Nederland. Dit model is een voorbode van de toekomstige productieauto. Het design van de Vision is voor 80% gelijk aan het productiemodel dat Alpine later dit jaar presenteert. De mix van elegantie en wendbaarheid maken van de tweezits coupé met middenmotor (viercilinder mét turbo) in elk opzicht een échte Alpine. De productie vindt plaats in de Alpine-fabriek in het Franse Dieppe. De verkoop start in 2017, eerst in Europa en daarna in de rest van de wereld.

Voor een uitgebreid videoverslag over Alpine tijdens het Concours d’Elégance 2016 klik hier.

Foto: Casper Heij

over Alpine