Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

America’s Cup 2024: Alpine steunt het Franse Orient Express Racing Team

Alpine

Alpine en Orient Express Racing Team kondigen hun partnerschap voor 2024 aan en nemen deel aan de 37e editie van de America's Cup. Beide Franse merken delen een sportief DNA, dat technologische, operationele en menselijke uitmuntendheid centraal stelt in hun streven naar topprestaties.

Stephan Kandler, CEO Orient Express Racing Team: “Dat zo’n emblematisch Frans merk als Alpine zich aansluit bij ons team, is zowel een eer als een extra troef voor het Orient Express Racing Team. Voor het eerst in de geschiedenis is een Franse Challenger erin geslaagd om alle nationale krachten en grote Franse topmerken te verenigen rond een gemeenschappelijke ambitie: de America’s Cup winnen voor Frankrijk! Met onze prestigieuze partners – Orient Express, Accor, L’Oréal, Photomaton Me Group en K-WAY om er maar enkele te noemen – en alles wat het Orient Express Racing Team de voorbije twee jaar heeft gerealiseerd, mogen we terecht ambitieus zijn.”

Door de handen ineen te slaan met het Orient Express Racing Team voor de America’s Cup, de belangrijkste zeilwedstrijd en de oudste sporttrofee met 174 jaar geschiedenis, wil Alpine zijn internationale bekendheid verder ontwikkelen.

Philippe Krief, CEO Alpine: “Alpine beschouwt het als vanzelfsprekend om de Franse bemanning van het Orient Express Racing Team te steunen in het ‘Formule 1-kampioenschap van de zee’. De America’s Cup is een competitie die diverse kwaliteiten vereist (wendbaarheid, aerodynamica, teamgeest en een voortdurend streven naar prestaties) en die technologische en menselijke middelen mobiliseert die aansluiten bij de geest van Alpine, dat sinds zijn oprichting in 1955 door Jean Rédélé nog steeds voortleeft. Met dit partnerschap willen we bijdragen aan de prestaties van het Orient Express Racing Team.”

Alpine reist op 22 augustus 2024 af naar Barcelona voor de openingsceremonie van de America’s Cup. Het merk zal ter plaatse aanwezig zijn, met complete voorzieningen om het Franse team te ondersteunen. Er is ruimte om de fans van de zeilrace te ontvangen en er is een vloot van voertuigen beschikbaar voor de bemanningsleden van het Orient Express Racing Team.

over Alpine