Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

7 elektrische auto’s voor stadsdeel Centrum

Amsterdam kiest voor Renault ZOE

Elektrische auto's

SCHIPHOL-RIJK – De gemeente Amsterdam heeft zeven Renault ZOE’s aangeschaft. De auto’s worden ingezet in het stadsdeel Centrum, waar ze dankzij de volledig elektrische aandrijving een positieve bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit.

Voordat de gemeente Amsterdam de keuze op de Renault ZOE liet vallen, testte het ook vier andere elektrische auto’s. De Renault kwam als winnaar uit de bus vanwege zijn compacte formaat – ideaal voor gebruik in de stad – en de slimme manier van laden. Als enige elektrische auto is de Renault ZOE uitgerust met een Caméléon-lader. Met deze techniek kan op elke laadlocatie met het maximale beschikbare vermogen worden geladen, tot wel 43 kW. Hiermee is de Renault ZOE drie tot zes keer sneller op te laden dan andere elektrische auto’s.

Groen extraatje
Het stadsdeel Centrum zet de Renault ZOE in bij de afdeling Schoon en Heel. Medewerkers voeren met de Renault ZOE controles uit, zoals bijvoorbeeld de staat van het onderhoud van straten, pleinen en groenvoorzieningen. Dat de Renault ZOE hierbij helpt de lucht schoon te houden, is een groen extraatje.

over Renault Group