Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Verslaggevers rijden met Renault ZOE, Kangoo Z.E. en Twizy door Amsterdam

AT5 rijdt als eerste tv-zender 100 % elektrisch

SCHIPHOL-RIJK – De verslaggevers van de Amsterdamse lokale tv-zender AT5 rijden voortaan elektrisch door de stad. AT5 besloot onlangs voor de aanschaf van een aantal Renault Z.E. (zero emission) modellen. Amsterdammers maken binnenkort de kans om een week lang in een Renault ZOE te rijden via at5.nl/klikenwin door te voorspellen hoeveel rondjes rond de Ringweg A10 zijn behaald met deze auto.

Win een week lang elektrisch rijden
AT5 organiseert een prijsvraag op zijn website, www.at5.nl, om Amsterdammers een indruk te geven van het bereik van de Renault ZOE. AT5 rijdt 14 mei aanstaande met de Renault ZOE zoveel mogelijk kilometers op de Ringweg Amsterdam. Amsterdammers maken kans op een week lang gratis elektrisch rijden in de Renault ZOE door te voorspellen hoeveel rondjes rond de Ringweg A10 zijn behaald met deze auto. De actie loopt van 14 t/m 17 mei 2014.

Op weg naar volledig elektrisch rijden
AT5 vervult een voortrekkersrol met elektrisch vervoer en bevordert in grote mate de zichtbaarheid van elektrische auto’s in Amsterdam en omgeving’, vertelt Janet Richter, directeur Communicatie van Renault Nederland. Renault draagt graag bij aan de eerste stappen van AT5 op het gebied van volledig elektrisch rijden. ‘AT5 wil met deze samenwerking een steentje bijdragen aan een schoner leefmilieu en de leefbaarheid van de stad Amsterdam’, vertelt Bart Barnas, Hoofdredacteur van AT5.  AT5 koos voor de volledig elektrisch aangedreven Renault ZOE, de Renault Kangoo Z.E. (Zero Emission) en de Renault Twizy. Op het terrein van AT5 zijn laadpalen geplaatst, zodat iedere auto snel kan worden opgeladen.

Marktleider in Europa
Renault is in Europa marktleider met zijn uitgebreide gamma elektrische auto’s. Sinds de introductie van de eerste elektrisch aangedreven Renault – de Kangoo Z.E. – eind 2011, verkocht Renault al zo’n 30.000 exemplaren in Europa en is daarmee marktleider. Het Zero Emission-gamma van Renault bestaat uit de Kangoo Z.E., de ZOE en de Twizy. Renault blijft ook in de toekomst inzetten op emissievrije auto’s. Voor meer informatie: renault-ze.nl

foto's

over Renault Group