Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Atelier Alpine: drie iconische uitvoeringen voor een unieke A110

Alpine

Emmanuel Al Nawakil, vice-president Alpine Sales, Network en Launching: “Elke A110 is uniek, net als zijn eigenaar. Daarom breidt Alpine de mogelijkheden voor personalisatie verder uit met iconische stripings en grafische bestickeringen die het karakter van de auto extra benadrukken. Voor de ontwikkeling van de uitvoeringsmogelijkheden, waarvan het aanbod steeds verder groeit, heeft het merk gebruikgemaakt van de expertise van zijn designers en partners.”

French Signature: Franse élégance als eerbetoon aan oorsprong Alpine

De driekleurige band over de neus en het dak verwijst naar de oorsprong van Alpine in Dieppe. Het driehoekige ‘sneeuwvlok’-motief wordt door Alpine gebruikt in de Formule 1 en endurance-races. Op zijn dak draagt de A110 de iconische A-pijl. De French Signature-uitvoering heeft een meerprijs van € 1.520,-, inclusief BTW.

Racing Heritage: terugblik naar 1955, het jaar van de oprichting van Alpine

De dubbele witte streep die vanaf de neus over het dak naar de achterzijde van de auto loopt, ademt de geest van ‘vintage’ racen. Het getal 55 op de neus verwijst naar het jaar waarin Alpine door Jean Rédélé werd opgericht: 1955. De Racing Heritage-uitvoering heeft een meerprijs van € 1.520,-, inclusief BTW.

US Racing 2023: in het spoor van de Alpine 110 Pikes Peak

De US Racing 2023-uitvoering is gebaseerd op de A110 Pikes Peak die op 25 juni 2023 jl. aan de 156 bochten tellende Pikes Peak-heuvelklim deelnam. Tijdens zijn debuut in deze legendarische Amerikaanse heuvelklim, schreef deze A110 Pikes Peak geschiedenis door meteen het record in zijn klasse te verbreken en op het podium te finishen.

De spectaculaire A110 Pikes Peak diende als voorbeeld voor de US Racing 2023-uitvoering, die exclusief is voorbehouden aan A110 modellen in de kleur Blanc Glacier of Blanc Irisé. De meerprijs bedraagt € 8.100,-, inclusief BTW.

De drie nieuwe uitvoeringen verrijken het personalisatieprogramma van Atelier Alpine, dat in 2021 werd gelanceerd voor klanten die hun A110 naar eigen inzicht verder wilden aanpassen. Binnen de bestaande modelreeks hebben klanten de exclusieve mogelijkheid te kiezen uit 15 verschillende Heritage-kleuren, gereserveerd voor een gelimiteerd aantal genummerde auto’s (1 tot en met 110). Tevens is er een breed aanbod van wielen en remklauwen.

over Alpine