Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

AutoNation partner van BWT Alpine F1 Team tijdens de Grand Prix van Miami

Alpine

BWT Alpine F1 Team verwelkomt AutoNation als nieuwe teampartner. AutoNation, Amerika’s meest gerespecteerde automotive retailer en aanbieder van uiteenlopende transportoplossingen, sponsort het BWT Alpine F1 Team tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, die van 5 tot en met 7 mei a.s. plaatsvindt in Miami, Florida (VS).

AutoNation en Alpine zijn winnaars. Behalve met dit partnerschap is AutoNation ook actief in de NTT INDYCAR® Series. AutoNation is sponsor van onder anderen viervoudig Indianapolis 500®-winnaar Helio Castroneves en Simon Pagenaud, de winnaar van de Indianapolis 500® van 2019.

Alpine is een van de meest toegewijde autofabrikanten in de autosport. Het neemt deel aan het FIA Formula 1 World Championship, het FIA World Endurance Championship en aan de Esports-serie. Daarbij heeft het BWT Alpine F1 Team twee van de beste autocoureurs én Grand Prix-winnaars: Esteban Ocon en Pierre Gasly.

Mike Manley, CEO van AutoNation, vertelt: “We zijn trots om partner te zijn van Alpine, een toonaangevende autofabrikant in de internationale autosport. AutoNation en Alpine passen bij elkaar door hun liefde voor auto’s, snelheid en hun ‘drive to win’.”

AutoNation en Alpine houden samen een serie unieke evenementen in de aanloop naar de Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix 2023 – de Grand Prix Formule 1 van de Verenigde Staten. Het partnerschap past ook perfect in de voorbereidingen van Alpine op zijn entree op de Noord-Amerikaanse automarkt.

AutoNation en Alpine organiseren diverse evenementen in en rond Miami. Bezoekers kunnen de Alpine A110 bekijken en ermee rijden – om te ontdekken waarom Alpine zo’n bijzonder merk is en dat de auto’s zijn gebouwd door racers voor mensen met een coureurshart.

AutoNation en Alpine overleggen ook over de mogelijkheden op de Amerikaanse automarkt. Manley vertelt: “Als Amerikanen het merk Alpine en de A110 eenmaal kennen, dan zullen ze

ook begrijpen waarom liefhebbers van autosport en unieke vormgeving ook een stukje erfgoed, gemaakt door racers, willen bezitten.”

Laurent Rossi, de CEO van Alpine, vult aan: “AutoNation is een geweldige retailer die zijn klanten een ervaring biedt die uniek is in de autobranche. Het bedrijf heeft ook ervaring in de

autosport en is verbonden aan winnaars van de Indianapolis 500 en de NTT IndyCar Series. Daarom is dit nieuwe partnerschap zo geweldig voor onze entree op de Amerikaanse automarkt.”

Over BWT Alpine F1 Team

BWT Alpine F1 Team neemt deel aan het FIA Formula One World Championship met racewinnaars Esteban Ocon en Pierre Gasly. Met teambaas Otmar Szafnauer eindigde het team in seizoen 2022 als vierde in het constructeurskampioenschap en zet het zijn missie voort om de top van de Formule 1 te bereiken. Alpine, het in 1955 door Jean Rédélé opgerichte Franse sportautomerk, staat inmiddels onder leiding van CEO Laurent Rossi. De businessunit Alpine is in 2021 opgericht als hét merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportauto’s van Renault Group. Die sportauto’s bouwen voort op het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van BWT Alpine F1 Team, Alpine Racing en Alpine Cars.

over Alpine