Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Autoshow van Frankfurt (IAA): Renault presenteert toekomstvisie

De autoshow van Frankfurt (IAA) is het toneel voor de wereldpremière van de Renault SYMBIOZ. Dit conceptmodel vertegenwoordigt de visie van Renault op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en ontworpen om volledig te integreren in het leven van de mens. Met SYMBIOZ verkent Renault de toekomst van mobiliteit en biedt het een compleet nieuwe manier van reizen dankzij technologie en design die met de wereld er omheen communiceren.

“Na een serie conceptmodellen gebaseerd op onze margriet levenscyclus, waarmee we het ontwerp van toekomstige modellen vorm hebben gegeven, komen we nu met conceptmodellen die de mobiliteit van de toekomst verkennen. Als integraal onderdeel van het dagelijks leven is SYMBIOZ veel meer dan een vervoermiddel. Deze auto is op vele manieren in te zetten. Om dit te bereiken, hebben we besloten de relatie tussen de auto en thuis te veranderen door de twee fysiek met elkaar te verbinden en ze zo modulair en verbonden mogelijk te maken. Tegelijkertijd hebben we het aantal manieren waarop ze met elkaar communiceren enorm vergroot.”
Laurens van den Acker – Senior Vice President, Corporate Design

De nieuwe Renault Mégane R.S.

Renault Sport is verheugd met de onthulling van de nieuwe Mégane R.S. op de autoshow van Frankfurt. Sinds de lancering van de eerste generatie Mégane R.S in 2004 heeft het model een sterke reputatie opgebouwd in de high-performance-klasse van het C-segment. De compleet nieuwe Mégane R.S. zet de traditie van Renault Sport voort met een ongekend niveau van efficiency, rijdynamiek en rijplezier dankzij:

  • Verbeterd performance-onderstel met 4CONTROL vierwielbesturing – een primeur in het segment.
  • Nieuw ontwikkelde turbomotor met 280 pk en 390 Nm, gekoppeld aan een handbediende of automatische transmissie (voor het eerst in de Mégane R.S.).
  • Technologie afkomstig uit de autosport.

De orderboeken van de nieuwe Renault Mégane R.S. openen eind 2017, levering start in het eerste kwartaal van 2018.

“De nieuwe Renault Mégane R.S. heeft de waarden van Renault hoog in het vaandel: hij is wendbaar, efficiënt en biedt bergen rijplezier. Met dit model verleggen we opnieuw de grens van de R.S.-ervaring. Dankzij onze kennis uit de autosport bieden we kopers een exclusieve auto die qua weggedrag met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt in het segment van de snelle hatchbacks.”
Patrice Ratti – General Manager, Renault Sport Cars

Lees hier het volledige persdossier over Renault op de Autoshow van Frankfurt

over Renault Group