Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Benoeming van Patrice Lévy-Bencheton tot VP Dacia Product Performance

Dacia   Personenauto's

Vanaf 1 oktober 2023 wordt Patrice Lévy-Bencheton benoemd tot VP Dacia Product Performance. Hij vervoegt het directiecomité van Dacia onder leiding van Denis Le Vot, CEO van Dacia, en volgt zo Lionel Jaillet op, die Wereldwijd Directeur van het CMF-A-platform wordt.

Nadat hij afstudeerde aan de ingenieursschool ENSCP en aan de IFP School (Institut Français du Pétrole), begon Patrice Lévy-Bencheton zijn carrière in 1999 bij de Directie Kostprijzen van Renault Group, terwijl hij tegelijk gespecialiseerde beheerstudies voor de olie-, energie- en automobielsector volgde.

Nadat hij achtereenvolgens strategische verantwoordelijkheden op zich had genomen in de product- en programmadirecties, werd hij in 2016 Wereldwijd Productdirecteur voor het Global Access-gamma van Renault Group. In 2018 werd hij binnen de directie Eurazië gepromoveerd tot Product Directeur alvorens hij de rol van Programma Directeur Eurazië op zich nam.

Bij de oprichting van de Business Unit van Dacia in januari 2021 werd Patrice Lévy-Bencheton benoemd tot Directeur Productprestaties voor Duster en Bigster. 

Op 1 oktober volgt hij Lionel Jaillet op als VP Dacia Product Performance.

“Ik verwelkom Patrice Lévy-Bencheton met veel plezier en vertrouwen als Directeur Productprestaties voor Dacia. Zijn diepgaande kennis en rijke ervaring op het vlak van product- en programmabeheer zijn essentieel om de productstrategie van Dacia de komende jaren verder uit te rollen. Ik wil Lionel Jaillet van harte bedanken voor zijn professionalisme en zijn onberispelijke betrokkenheid sinds de oprichting van de Business Unit Dacia. Hij wist de productstrategie uit te stippelen en tal van sleutelprojecten voor het merk te realiseren. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functies.”  Denis LE VOT, CEO van DACIA.

foto's
downloads

over Dacia