Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

BWT Alpine F1 Team presenteert A523 en line-up coureurs voor Formule 1-seizoen 2023

Alpine

  • Het BWT Alpine F1 Team onthulde vandaag de A523, zijn eenzitter voor seizoen 2023 van het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA, tijdens een grootschalig evenement in Londen (Verenigd Koninkrijk).
  • Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, stelden de A523 voor aan journalisten, partners van de renstal en prestigieuze gasten die in Printworks bijeen waren gekomen.
  • De A523, een evolutie van de A522, zal het team vertegenwoordigen bij de start van het tweede seizoen sinds de invoering van de nieuwe Formule 1-reglementering in 2022.
  • De kleur combineert het historische blauw van Alpine, dat al meer dan vijf decennia in de hoogste regionen van de autosport aanwezig is, met het emblematische roze van titelpartner BWT en een nieuw kristalmotief dat de Alpenwortels van het merk symboliseert.
  • Esteban Ocon werd bijgestaan door Pierre Gasly: een uniek duo, 100% Frans en 100% Normandisch.
  • Otmar Szafnauer, directeur van de renstal, en Matt Harman, technisch directeur, zetten de sportieve doelstellingen van de renstal uiteen en gaven tekst en uitleg bij de ontwerp- en ontwikkelingsfilosofie voor het komende jaar.
  • Jack Doohan wordt gepromoveerd tot reservepiloot en rijdt in 2023 zijn tweede seizoen in het FIA Formule 2-kampioenschap.
  • Het BWT Alpine F1 Team benadrukte de waardevolle steun van titelpartner BWT en zijn bevoorrechte partners: bp Castrol, Renault E-Tech en Mobilize Financial Services. Uiteraard werden ook de officiële en technische partners en de leveranciers niet vergeten.
  • BWT Alpine F1 Team spreekt waardering uit van steun van titelpartner BWT en premium partners: bp Castrol, Renault e-Tech en Mobilize Financial Services, evenals zijn portfolio van officiële partners, technische partners en voordelige leveranciers

BWT Alpine F1 Team maakt zich klaar voor het derde seizoen van het FIA Formula 1 Wereldkampioenschap. In 2022 werd het team vierde in het teamklassement, een indicatie van een duidelijke opwaartse lijn van het team sinds het in 2021 toetrad tot de koningsklasse van de autosport. In 2023 betreedt het BWT Alpine F1 Team het strijdtoneel met de spectaculaire A523 en het Franse coureursduo Esteban Ocon en Pierre Gasly.

Voor 2023 onthult het team zijn nieuwe coureurs line-up: Esteban Ocon wordt vergezeld door landgenoot Pierre Gasly om een ​​geheel Frans duo te vormen. Het verhaal van hoe de twee coureurs van Alpine in deze fase van hun carrière bij elkaar zijn gekomen, is meeslepend en gaat terug tot hun dagen als aspirant-karters op tienjarige leeftijd. In 2023 wordt Jack Doohan de officiële reserverijder van de renstal, parallel aan zijn engagement voor het Formule 2-kampioenschap van de FIA.

Esteban en Pierre vertegenwoordigen de iconische kleur Alpine blauw op het wereldtoneel terwijl ze beginnen aan de campagne van 23 races, die zich uitstrekt over vijf continenten, waaronder de langverwachte nieuwe Grand Prix van Las Vegas in november 2023.

Ambitieuze doelstelling

Het team wordt ondersteund door de toewijding aan de Formule 1 door Luca De Meo, CEO van de Renault-groep, en wordt geleid door Alpine Cars-CEO Laurent Rossi en Formule 1-teambaas Otmar Szafnauer. Het ambitieuze doel is om binnen 100 races te strijden om de titels van het Formule 1-wereldkampioenschap. Na de 22 races van vorig seizoen – waarin het team opklom van de vijfde plaats in 2021 naar een vierde plaats in 2022 – blijven er nog 78 races over om dit doel te bereiken.

Voor 2023 onthult het team zijn uitdager voor 2023 – de A523 Formule 1-auto – aangedreven door een technisch hoogstaande Renault E-Tech RE23-krachtbron. Chief Technical Officer Pat Fry en technisch directeur Matt Harman hebben het Enstone-programma voor chassisontwikkeling geleid om tijdens de winter verbeteringen aan het totaalpakket aan te brengen, terwijl Executive Director Bruno Famin, bij Viry-Châtillon hand in hand heeft gewerkt met Enstone voor het integreren van de krachtbron.

Otmar Szafnauer begint zijn tweede jaar als teambaas nadat hij het team in 2022 naar de vierde plaats van het Constructeurskampioenschap loodste. Otmar wordt bijgestaan door Matt Harman, technisch directeur, die de filosofie van de A523 uiteenzette en de nauwere samenwerking tussen de vestigingen van Enstone (chassis) en Viry-Châtillon (aandrijflijn) toelichtte om het voorgestelde pakket te optimaliseren.

Formule 1 blijft cruciaal voor het waarmaken van de ‘Renaulution’-ambities van de Renault Groep, waarbij elk merk op de best mogelijke manier wordt gepositioneerd om te kunnen groeien. Alpine staat synoniem voor racen en blijft trouw aan zijn identiteit door competitief te blijven in de Formule 1 en andere racecategorieën.

Luca de Meo, CEO Renault Group, zegt: “Ik kijk erg uit naar het Formule 1-seizoen 2023 en zie hoe het BWT Alpine F1 Team zijn indrukwekkende reis naar de voorgrond van de grid voortzet. Sinds de naam Alpine is toegetreden tot de Formule 1, heb ik duidelijke en tastbare vooruitgang gezien. Dit is het eindresultaat van de passie, vastberadenheid en toewijding van elk lid dat bijdraagt ​​aan het succes van het team. Het herinnert me er vaak aan waarom ik besloot om Alpine in de Formule 1 te plaatsen, omdat het daar uiteindelijk thuishoort; het voelt goed. 2023 markeert een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Alpine en dit jaar schrijven we geschiedenis met twee Franse coureurs die ons merk vertegenwoordigen. We moeten natuurlijk afwachten wat het seizoen brengt, maar iedereen van Renault Group – waaronder ikzelf – kijken ernaar uit om de vorderingen op de voet te volgen.”

Laurent Rossi, CEO van Alpine, zegt: “De officiële onthulling van onze auto voor het komende seizoen vervult ons steeds weer met trots. Sinds Alpine in 2021 toetrad tot de Formule 1-grid, ben ik enthousiast over de onvermoeibare vooruitgang die stap na stap werd geboekt. Bij Alpine worden we in essentie gedreven door een natuurlijk verlangen naar competitie, dat onlosmakelijk is verbonden met het erfgoed van de onderneming en dat nog vele jaren centraal zal blijven staan in onze autosportprojecten. Ik wil de teams van Enstone en Viry onder leiding van Pat, Matt en Bruno feliciteren met hun uitstekende werk bij het ontwerp en de realisatie van de prachtige A523. We kijken er nu met z’n allen naar uit om hem aan het werk te zien. Ik ben trots dat Esteban en Pierre het gezicht van het merk Alpine zullen vormen als het coureursduo voor 2023. Ze moeten de renstal professioneel leiden, zowel op het circuit als daarbuiten, en moeten ons helpen om onze doelstellingen te behalen. Alpine is in volle opmars en dat zal ook zo blijven, daar ben ik van overtuigd.”

Otmar Szafnauer, directeur van het F1-team, zegt: “De periode voor een nieuw Formule 1-seizoen staat vaak bol van de opwinding en verwachtingen. Het was fantastisch om onze doelstellingen te behalen met een welverdiende vierde plaats in het Constructeurskampioenschap in 2022. Dat was een belangrijke stap in ons ‘plan van honderd races’, dat Laurent aan het begin van het seizoen had opgesteld. We hebben nog iets minder dan tachtig wedstrijden te gaan in deze missie en ik ben trots dat ik de renstal in dit avontuur mag leiden. Het doel voor 2023 is simpel: we moeten ten minste opnieuw op de vierde plaats eindigen, en veel overtuigender dan vorig jaar. Hiermee bedoel ik vaker aankomen, meer punten verzamelen en minder opgaves als gevolg van onze acties. Ik heb hoge verwachtingen van alle teamleden, inclusief Esteban en Pierre, om nauw samen te werken en de beste resultaten te behalen.”

Esteban Ocon, coureur van het BWT Alpine F1 Team, zegt: “Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe seizoen met het BWT Alpine F1 Team te beginnen voor mijn vierde jaar met de familie van Enstone en Viry. We hebben heel wat vooruitgang geboekt in 2022 en iedereen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft hard gewerkt om onze auto voor 2023 te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om voort te gaan op het opwaartse traject dat we vorig jaar hebben ingezet, en de eenzitter echt te kunnen testen tijdens de voorafgaande testsessies. De livrei oogt fantastisch en valt echt op. Ik weet zeker dat ze ongelofelijk zal zijn op het circuit. Ik heb deze winter heel hard gewerkt om vanaf de start van het seizoen klaar te zijn. Ik voel me in topvorm en ben duidelijk klaar om terug te rijden!”

Pierre Gasly, coureur van het BWT Alpine F1 Team, zegt: “Het is fantastisch om officieel te worden voorgesteld als coureur van het BWT Alpine F1 Team en ik kijk ernaar uit om deze nieuwe fase van mijn carrière te starten. Ik kijk ernaar uit om het potentieel van de A523 te ontdekken tijdens de proefritten en te zien wat hij in zijn mars heeft, waarbij ik me verder zal verdiepen in het team. Nadat ik eind 2022 de A522 heb geproefd, ben ik echt enthousiast over alle ontwikkelingen die de renstal heeft doorgevoerd aan de auto van dit jaar en over wat de toekomst bij Alpine in petto heeft. Het is geweldig om te zien hoe toegewijd alle leden van Enstone en Viry zich van hun dagelijkse taken kwijten om voortdurend vooruit te gaan en ik kijk ernaar uit om het team te helpen om onze doelstellingen dit jaar te bereiken.”

Tags A523

over Alpine