Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Clio Cup Benelux: Belgen dienen zich aan voor de Belgian Clio Cup

Autosport

Niels Langeveld en Loris Hezemans werden op Circuitpark Zandvoort de eerste winnaars van de Clio Cup Benelux 2015. In de Nederlandse duinen lieten ze zien dat een merkencup een perfecte springplank voor jong talent is, wat in het zuiden van de Benelux blijkbaar het één en ander heeft losgemaakt. Voor de volgende wedstrijd van de Clio Cup Benelux, meteen ook de eerste tellend voor de Belgian Clio Cup, zien we dan ook een mooi startveld Belgen de competitie vervoegen. In het kader van de World Series by Renault op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps zullen we dan ook weer een bumper aan bumper startgrid zien, in de traditie van het succesvolle eerste jaar 2014.

Zandvoort zag tijdens het lange paasweekend een prachtige sportieve strijd in de Clio Cup Benelux met onder meer Niels Langeveld, Loris Hezemans, Melvin De Groot, Ronald Morien en Sebastiaan Bleekemolen in de strijd om de zeges en de ereplaatsen. Op dat vlak was er dus weinig veranderd.

Maar het klopt dat we met het kleinere aantal deelnemers in vergelijking met de eerste wedstrijd in Zandvoort vorig seizoen niet tevreden konden zijn”, aldus Series Manager Joost Custers. “Diverse redenen werden aangehaald, maar wij besloten onmiddellijk om alle zeilen bij te zetten en van de volgende wedstrijden weer een echt feest te maken. We hebben ondertussen al heel wat bijkomende namen, terwijl anderen dan weer interesse tonen en nog moeten bevestigen. Het is goed dat we vaststellen dat er Belgen bijkomen en we zien bevestigd wat we wisten: de Clio cup Benelux leeft.

Nog voor het seizoen kondigden MdH, de promotor van de Clio Cup Benelux, in samenwerking met de Belgische autosportfederatie RACB, aan dat de drie Belgische manches de Belgian Clio Cup zouden vormen. Die stap lijkt voor de eerste race op Belgische bodem al vruchten af te werpen.

Joost Custers somt even de nieuwe namen op:

Filip Uyttendaele en zijn collega Tony Verhulst waren de eerste die met hun Clio 3 aankondigden om in Spa te gaan racen. Uiteraard was er ook al Stéphane Polderman, de restauranthouder uit Knokke die sowieso het hele seizoen rijdt. Vorige week kondigde het F Team aan dat het met Régis Gosselin (Clio 4) en David De Saeger (Clio 3) naar de Belgische wedstrijden zal afzakken en ook Romain Degeer (Clio 3) maakte zijn aanwezigheid bekend. Ook Romain De Leval (Clio 4) zal zo goed als zeker in Spa mee vooraan strijden.

Bovendien zegden ook Jos Veldboer en Wilbert van den Burg (beide Clio 3) toe om in Spa weer van de partij te zijn, net als de Fransman Patrick Perrin (Clio 4), die voor het Belgische X-Pect Motorsport uitkomt.

Alles samen komen we zo al uit op een kleine 20 wagens, maar we wachten nog op de bevestiging van enkele Nederlanders, Spanjaarden en vooral een handvol snelle jonge Belgen. Bovendien strijden die Belgen voor de Belgian Clio Cup, wat maakt dat we hen ook in de andere Belgische wedstrijden aan de zijde van de Nederlanders zullen zien. Namen van die rijders zullen in de loop van de dagen en weken naar Spa bekend gemaakt worden.

Tussenstand Clio Cup Benelux: 1. Hezemans 44, 2. Langeveld 42, 3. De Groot 32, 4. S. Bleekemolen 28, 5. M. Bleekemolen 21….

Tags Clio Cup
foto's

over Renault Group