Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Clio Cup Benelux: Bleekemolen dubbelt in Zandvoort!

Autosport

Sebastiaan Bleekemolen is het seizoen van de Clio Cup Benelux 2014 op een schitterende manier begonnen. De telg uit het bekende autosportgeslacht won een hard bevochten tweede race op Circuit Park Zandvoort, waarin de onderlinge verschillen nog kleiner waren dan op zaterdag. De Clio Cup Benelux kon zich geen betere start dromen, met zeer intense wedstrijden op alle niveaus, mooie gevechten en telkenmale zowat iedereen aan de finish. De zege bij de Challenge deelnemers was voor Marcel Van de Maat, terwijl Marcel Dekker op overtuigende manier de beste junior was. Afspraak nu op 31 mei en 1 juni voor de eerste afspraak op Belgische bodem, in Spa-Francorchamps tijdens de zeer druk bezochte World Series by Renault.

De racefeiten van deze spannende tweede afspraak opsommen zou niet op één A4’tje kunnen, maar het gevecht om de zege tussen Sébastiaan Bleekemolen, Marcel Dekker, Melvin De Groot, Jan Muys, Max Braams en Robert van den Berg was om duimen en vingers bij af te lekken. Jammer genoeg miste poleman Niels Langeveld zijn start: “ik viel stil en verloor hele wat tijd…” Wat de jonge Nederlander vervolgens liet zien, was echter indrukwekkend. Niels Langeveld reed van achteraan het veld weer naar de vijfde plek op amper 2.5 seconde van de winnaar, Bleekemolen.

“Ik miste ook wat mijn start omdat ik achter Niels kwam vast te zitten, maar daarna liep de wagen enorm goed. Ik heb van het weekend genoten en kijk nu al naar Spa uit”, deed Bleekemolen zijn verhaal.  

Vooraan gaven de heren elkaar geen haarbreed toe, met inhaalmanoeuvres, strijd en uiteindelijk na 16 ronden een zegegebaar voor Bleekemolen, al hield hij op meet amper 0,196 en 0,375 seconde over op Marcel Dekker, ook beste Junior, en Melvin De Groot, ook in een wagen van het Team Bleekemolen. Jan Muys, Niels Langeveld, Max Braams en Michael Bleekemolen maakten de top 7 vol, ook binnen de acht seconden van de winnaar. Of hoe spannend racen kan zijn! Max Braams zou overigens de Fair Play prijs krijgen, waarmee hij meteen een set Dunlop banden mag gaan oppikken.

In de Challenge klasse, voor de Clio 3 zagen we een zege voor Marcel Van de Maat. Naast hem op het podium stond een dolgelukkige Martijn Kool. Kool vroeg zijn vriendin… op de wagen ten huwelijk en stapt in het Clio bootje op 16 mei. Derde finishte Benjamin van den Berg.

Uitslag: 1. S. Bleekemolen 16 ronden, 2. M. Dekker (1ste Junior Trophy) + 0.196, 3. M. De Groot + 0.375, 4. J. Muys + 2.213 s, 5. N. Langeveld + 2.449, 4, 6. M. Braams +3.601, 7. M. Bleekemolen + 7.873, 8. A. Mossinkoff + 11.968, 9. Jelle Beelen + 16.739, 10. Marcel van de Maat (1ste Clio Challenge) + 36.325…

Tussenstand (officieus): 1. S. Bleekemolen 51, 2. J. Muys 31, 3. M. Dekker 30, 4. N. Langeveld 27, 5. M. De Groot 23…

Challenge: 1. Marcel van de Maat – Junior: 1. Marcel Dekker

Tags Clio Cup

over Renault Group