Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Bleekemolen kampioen na zinderende finale!

Clio Cup Benelux Finale Races Zandvoort

Autosport

Sebastiaan Bleekemolen is de winnaar van de Clio Cup Benelux 2014. De Nederlander viert zo zijn vierde titel in een Renault Clio Cup. Hij had aan zijn zege in de eerste race voldoende om het laken definitief naar zich toe te halen. Naast Bleekemolen mocht Marcel Dekker als Junior kampioen het podium op en Wilbert Van den Burg verzekerde zich van de titel in de Clio 3 Challenge. De tweede zege op Zandvoort was voor vice-kampioen Niels Langeveld, ook de zegekampioen van het seizoen 2014.

Sebastiaan Bleekemolen deelde een eerste tik uit door de beide pole-posities op zaterdag bij Team Bleekemolen binnen te halen. Niels Langeveld was echter niet bereid om zijn kansen op de titel zomaar op te geven en dat beleefden we op zondag.

Race 1: Bleekemolen met stijl

De start van de eerste race werd onder een dreigende wolkenhemel gegeven en Melvin De Groot was duidelijk het beste wakker. De winnaar van onder meer Spa leidde van bij de start, maar in de allerlaatste ronde kon Sebastiaan Bleekemolen zich toch van de eerste plek verzekeren. Titel dus binnen voor de snelle Nederlander die bij de eerste races van het seizoen, met een dubbele zege in Zandvoort, de basis van zijn titel legde.

Sebastiaan Bleekemolen:
Uiteraard ben ik gelukkig, want we verwachten regen bij race 2 en dat is toch meteen een heel risico. Het was een zeer mooi seizoen met mooie races en het is goed voor de autosport dat de Clio Cup er weer staat. Nu ga ik heel even genieten van de titel en dan in race 2 gaan we er weer vol tegen aan.

Ondanks een 7de stek aan start/finish was Niels Langeveld (Certainty Racing Team) meteen zeker van de titel van vice-kampioen, terwijl Melvin De Groot en Marcel Dekker nog een wedstrijd zouden nodig hebben om de strijd om derde plek in de eindafrekening te beslechten.

Naast Bleekemolen en De Groot zagen we een dolgelukkige Loriz Hezemans als derde op het podium, meteen zijn eerste zege in de Clio Junior Cup. Michael Bleekemolen en een sterke Niels Kool maakten de top 5 compleet. Marcel Dekker werd zesde en was meteen zeker van de titel in de Clio Junior Cup.

In de Clio 3 Challenge zagen we een ongelukkige opgave voor Marcel van de Maat en een zware impact voor Maurits Werkhoven. Gelukkig kon Werkhoven de auto ongedeerd verlaten. Ook Wilbert van den Burg maakte een klein foutje in de eerste rond en werd na een sterke inhaalrace nog mooi vierde, waardoor hij zijn eerste plek in de tussenstand behield.

Vooraan won Peter Schreurs voor Benjamin Van den Berg, meteen ook de twee directe concurrenten van Van den Burg. Teun van Dam mocht als derde het podium op.

Race 2: spetterende finale, Langeveld wint

Niels Langeveld won met een waanzinnig mooie race de afsluiter van de Clio Cup Benelux 2014.

Niels Langeveld: “Wat een einde en ik geniet van deze zege, al besef ik ook dat ik bij me zelf moet kijken, wat betreft de uitslag van het kampioenschap. Volgend jaar één plek beter!”

De vice-kampioen haalde het voor de beste Junior, Loris Hezemans en de ouderdomsdeken, Michael Bleekemolen. Vooral Sebastiaan Bleekemolen kreeg het nog warm, met remproblemen, een aanrijding en schade aan de wagen. Hij haalde alsnog de finish en dankzij de punten van de snelste ronde en de pole, was Bleekemolen dus kampioen en Langeveld winnaar, mooier kon het seizoen niet eindigen.

Achter de top 3 zagen we een enorm gevecht tussen Niels Kool, Jan Muys, Melvin De Groot, die terug kwam na een schuiver in de Tarzan bij de start, Regis Gosselin en Marcel Dekker. Het was uiteindelijk De Groot die vierde werd, voor Muys, Dekker en Kool. Gosselin sloot een eerste seizoen op de 8ste plek in de race af.

De titel in de Clio Challenge was na een bloedstollende finale voor Wilbert Van den Burg, die het enorm warm kreeg. Uiteindelijk finishte hij derde, achter Peter Schreurs die de dubbel behaalde in Zandvoort en zo vice-kampioen wordt. Benjamin Van den Berg sluit het seizoen als tweede in de race en derde in de eindafrekening af.

Eindstand (officieus): 1. S. Bleekemolen 206 (Nederlands kampioen), 2. N. Langeveld 199, 3. M. De Groot 167, 4. M. Dekker 152 (Junior kampioen) en 5. R. Gosselin (Belgisch kampioen)…

1. W. Van den Burg 215, 2. P. Schreurs 212, 3. B. Van den Berg 209….

Alle resultaten blijven officieus afhankelijk van de motorencontrole en antidopingcontrole.