Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Conceptcar Renault Twin’Run – een supersnelle stadsauto!

Concept Cars

Twin’Run: een passionele concept car die teruggaat naar de basis Bestaat er een mooier decor voor de presentatie van deze concept car dan het legendarische circuit in Monaco? Ter gelegenheid van de Grand Prix van Monaco zal de Twin’Run zijn eerste rondes voor het grote publiek rijden. Het publiek kan de drie bolides volgen tijdens een achtervolging, die als knipoog naar de geschiedenis van Renault in scène is gezet: met aan de leiding de Twin’Run met Carlos Tavares, Chief Operating Officer Renault, gevolgd door een Clio V6 bestuurd door Formule 1-coureur Charles Pic en een Maxi 5 Turbo bestuurd door voormalig rally-idool Jean Ragnotti.

Twin’Run: compact, pittig en sympathiek!

De Twin’Run past goed in de serie concept cars die het designbeleid van Renault illustreren. Het herkenbare front is weer om het logo heen ontworpen en vormt daarmee de link met de nieuwe stilistische handtekening van Renault. Deze keer is het de sfeer van de wereld van de autosport die wordt opgeroepen met deze nieuwe concept car.

“De Twin’Run is een cocktail van energie, passie en sportiviteit. Hij doet sterk denken aan de beroemde sportauto’s van Renault. Na zijn tweelingbroer, de Twin’Z, een hippe concept car voor in de stad, laat de Twin’Run zien dat customizen een belangrijk deel vormt van ons beleid”, aldus Laurens van den Acker, Directeur Design Renault.

De Twin’Run heeft een bijzonder dynamisch silhouet met vier in de uiterste hoeken geplaatste wielen, korte overhangen en een hoge middenlijn van de carrosserie. De licht holle, strak getekende flanken met daarboven brede ‘schouders’ die nog forser worden bij de wielkuipen, passen perfect bij het sportieve temperament van deze auto.

Blauw en rood
De Twin’Run laat zien hoe customizing werkt en voegt rood aan het blauw (van de Twin’Z) toe. Daarmee wordt de grafische stijl benadrukt, maar ook het karakter en de sportieve elementen: rood voor de stroken op het dak, de grillelijst, de ultradunne zijspiegels, de luchtopeningen in de bumper en de uiteinden van de achterspoiler.

Eerbetoon aan een prestigieuze senior
Op de portieren verwijst de ‘5’ naar de Renault 5 Turbo, de geduchte rallyauto van de jaren tachtig. Veel details op de Twin’Run verwijzen naar deze ‘senior’, onder meer het ontwerp van de koplampen en ook de brede heuppartij achter. De vier extra, ultraplatte koplampen met led-techniek zijn een moderne interpretatie van de koplampen die werden gebruikt bij de nachtelijke ritten van de Renault 5 Turbo. Met de 18-inchwielen met sportbanden van Michelin (205/40 R18) staat de Twin’Run stevig op de weg.

“De Twin’Run is het stukje gekte dat Renault altijd heeft gehad, tot groot plezier van de autosportliefhebbers. Niemand vergeet ooit nog de Renault 5 Turbo of de Clio V6. De Twin’Run is een waardige erfgenaam van deze pittige en sympathieke kleine auto’s”, aldus Axel Breun, Directeur Design Concept-Cars.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

over Renault Group