Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Conceptcar Twin’z – Een combinatie van techniek en raffinement voor een nieuw type stadsauto

Concept Cars

Op de Triennale, de meubelbeurs van Milaan, wordt de Twin’Z onthuld. Een concept car - ontstaan vanuit de samenwerking tussen Renault en de Britse ontwerper Ross Lovegrove - waarin twee werelden elkaar ontmoeten: de wereld van de meubels en die van de auto’s.

Voor de onthulling heeft Renault gekozen voor een beurs die niet over auto’s gaat. Door te kiezen voor de ‘Salone Internazionale del Mobile de Milano’, de jaarlijkse must voor de designwereld, richt Renault zich tot een publiek dat gevoelig is voor design; Renault wil de grenzen tussen de wereld van de bewegende objecten ‘de auto-mobile’ en die van de meubels openen.
“Renault Design moet altijd blijven luisteren, moet altijd blijven openstaan voor andere mogelijkheden of invloeden. Luisteren naar de trends zodat er beter op geanticipeerd kan worden. Openstaan voor alle sectoren om innovatief te blijven. Er zijn veel overeenkomsten tussen het werk van Ross Lovegrove, die allemaal schoonheid en intelligentie combineren en duidelijk geïnspireerd zijn op de wereld van het Zijn en de natuur, en de richting die we sinds drie jaar bij Renault zijn ingeslagen met design: sensueel, op zoek naar basisemoties en dichtbij de mens,” bevestigt Laurens van den Acker. De Directeur Industrieel Design van Renault is van mening dat “Project Twin’Z” Renault de mogelijkheid bood om een nieuw licht te laten schijnen op het ontwerpproces van een auto, om de wereld van de auto en meubeldesign te laten kruisen. En dan is de beurs van Milaan het podium bij uitstek voor de onthulling!”

De conceptcar Twin’Z is een voorbeeld van hoe een kleine 100% elektrisch aangedreven stadsauto zou kunnen zijn. Doordat de motor achter is geplaatst en de batterijen onder de vloer, is de auto ruim en uitzonderlijk wendbaar. Bovendien rijdt hij bijzonder lekker.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

over Renault Group