Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Constructie Innovation Battery Cell Laboratory bij Lardy Technical Centre in volle gang

Corporate   Persbericht

  • Nieuw innovatielab – operationeel in 2025 – maakt prototyping en evaluatie van batterijcellen mogelijk en helpt met anticiperen op technologische doorbraken.
  • Laboratorium verbetert de concurrentiefactor en speelt als strategisch instrument een ​​sleutelrol in de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische voertuigen van de merken van Renault Group.
  • Met het Innovation Battery Cell Laboratory versterkt Ampere zijn technologische positie en vergaart het waardevolle kennis over de gehele waardeketen van elektrische voertuigen.

  • De constructie van het nieuwe Innovation Battery Cell Laboratory in het technisch centrum van Renault Group – gelegen in Lardy, Essonne (Frankrijk) – vordert gestaag. In maart 2024 begonnen de werkzaamheden en het laboratorium is in de tweede helft van 2025 volledig operationeel. Vanaf dan speelt het complex een sleutelrol bij de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische voertuigen van Renault Group.

Het innovatielab is van strategisch belang om het beste compromis tussen prestaties, kosten, duurzaamheid en veiligheid van toekomstige batterijen te definiëren en te anticiperen op de technologische vooruitgang op het gebied van batterijcellen. Het Innovation Battery Cell Laboratory versterkt verder de expertise van Renault Group en dochteronderneming Ampere bij het evalueren van de processen van celleveranciers. Ook helpt het lab met het identificeren van technologische innovaties en garandeert het optimale kwaliteit en productieniveaus, terwijl de kosten onder controle worden gehouden.

Met een oppervlakte van 3.000 m², verdeeld over twee niveaus, biedt het gebouw ruimte voor meer dan 120 soorten apparatuur, waaronder een watervrije laboratoriumruimte van 600 m² waarin twee complementaire activiteiten plaatsvinden:

  • Het vervaardigen van prototypen van accucellen
  • Een elektrofysisch en chemisch proces dat de evaluatie van de prestaties en het gedrag van accucellen mogelijk maakt (duurzaamheid, snelle lading, demontage en interne analyse van de cellen, begrip van de mechanismen, enz.)

“Het Innovation Battery Cell Laboratory is een grote aanwinst voor Ampere. Het draagt bij aan de controle over de waardeketen van elektrische voertuigen in een tijd waarin expertise op het gebied van batterijtechnologieën een echte concurrentiefactor is.” – Philippe Brunet, SVP Powertrain & EV Engineering  – Ampere

“De realisatie van dit nieuwe complex – dat toonaangevend is wat betreft innovatie op het gebied van apparatuur – vertegenwoordigt een uitdaging voor de teams van de testafdeling van Renault Group. Het Innovation Battery Cell Laboratory beschikt over alle nieuwe testtechnologieën en apparatuur om de vooruitgang te integreren en te anticiperen op de batterijchemie.” – Sabine Calvo,  VP Engineering Performance, Regulation, Validations & Digital Transformation – Renault Group

over Renault Group