Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dacia introduceert Sandero, Sandero Stepway en Jogger voor modeljaar 2024

Dacia   Jogger   Persbericht   Sandero

Het succesverhaal van de Dacia Sandero, Sandero Stepway en Jogger zet zich voort in 2024. Dacia introduceert een aantal updates voor de drie modellen en breidt het leveringsgamma uit. Ook zijn diverse veiligheidssystemen voortaan standaard op de drie modellen.

DE KERN VAN HET SUCCESVERHAAL

 • Van de Dacia Sandero – leider in de particuliere markt sinds 2017 en nummer 2 in de Europese verkoop via alle kanalen in 2023 – zijn sinds 2008 al ruim drie miljoen exemplaren verkocht.
 • De Dacia Sandero Stepway neemt twee derde van de totale Sandero-verkoop voor zijn rekening.
 • De Dacia Jogger is meer dan 100.000 keer verkocht en daarmee marktleider in het C-segment (met uitzondering van SUV’s) in Europa. De HYBRID 140 is goed voor een kwart van de verkoop.

MEER VERSIES

De Dacia Sandero krijgt er een uitvoering bij op de prijslijst: de Journey. Deze uitvoering weerspiegelt de Extreme-uitrusting van de Sandero Stepway en omvat een haaienvinantenne, Randia lichtmetalen wielen met diamantafwerking, deurbeschermers en vloermatten. Standaard heeft de Sandero Journey ook een Handsfree Card, automatische airconditioning, achteruitrijcamera, indelers voor de bagageruimte en een afneembare smartphonehouder.

MEER DESIGN

Met ingang van modeljaar 2024 is de Dacia Sandero leverbaar met nieuwe, tweekleurige Atara Flexwheels en de Sandero Stepway met tweekleurige Dark Atara Flexwheels. De Jogger is leverbaar met nieuwe Randia en Randia Dark diamond lichtmetalen wielen. Tevens is de Sandero Stepway exclusief leverbaar in de nieuwe carrosseriekleur Safari Beige, waarmee het model nog meer verbonden is met het buitenleven. De kleur Gris Schiste, voorheen voorbehouden aan de Jogger, en Cedar Green, kenmerkend voor de Extreme-uitvoering, zijn nu verkrijgbaar op alle modellen.

De Dacia Jogger HYBRID 140 krijgt vanaf modeljaar 2024 het volledig nieuwe 7-inch instrumentarium dat op de foto’s en video’s van de nieuwe Dacia Duster al te zien is, voor een moderner uiterlijk en gedetailleerdere informatie.

Verder zijn de Jogger en Sandero Stepway Expression voorzien van een nieuwe sticker onder de buitenspiegels op de voorportieren. De sticker is voorzien van het Dacia Link-embleem en GPS-coördinaten die overeenkomen met de locatie van de iconische Roemeense Transfagarasan-weg.

MEER VEILIGHEID

Dacia introduceert nieuwe veiligheidsuitrusting voor de Sandero, Sandero Stepway en Jogger. De volgende systemen zijn standaard vanaf de Essential-uitvoering:

 • Event Data Recorder (bij ongevallen)
 • Voorbereiding voor alcoholslot
 • Verkeersbordherkenning met snelheidswaarschuwing
 • Lane Departure Warning System
 • Lane Keeping Assist
 • Driver Attention Warning
 • Parkeersensoren achter
 • Licht- en regensensor
 • Advanced Emergency Braking System (voetgangers en fietsers)
 • Emergency Stop Signal

Met deze veiligheidssystemen voldoen de drie modellen tevens aan de nieuwe GSR II regelgeving. Telkens wanneer de auto opnieuw start, worden alle ADAS automatisch ingeschakeld. Sommige van deze systemen kunnen uitgeschakeld worden door de berijder en de gewenste instellingen kunnen worden opgeslagen. Via de ‘My Safety’-knop op het dashboard kan de bestuurder de personalisatie eenvoudig oproepen.

Daarnaast is het complete gamma voorzien van de Rescue QR Code-sticker, die duidelijk zichtbaar op de voor- en achterruit is aangebracht. Als deze code wordt gescand met de speciale, gratis te downloaden app, hebben hulpdiensten inzicht in alle benodigde informatie om veilig en snel te reageren op een noodsituatie, waardoor kostbare minuten worden bespaard.

MEER COMFORT

 • USB-C poort voorin
 • USB-C poort achterin, onderdeel van het Comfort Pack
 • Jogger Essential voortaan standaard met handmatige airconditioning

MEER EFFICIENCY

Nieuwe E-SAVE functie op de Jogger HYBRID 140

Deze nieuwe functie kan worden gebruikt om de tractiebatterij tot een bepaald niveau (~70%) op te laden om zo voldoende energie op te slaan voor later in de rit. Als bestuurders weten dat ze te maken krijgen met specifieke rijomstandigheden, bijvoorbeeld een stuk heuvelop, dan kunnen ze de modus een paar kilometer van tevoren activeren (< 5 km) en uitschakelen zodra de steile klim voorbij is. De E-SAVE modus wordt dus proactief geactiveerd en schakelt zichzelf uit telkens wanneer de motor opnieuw wordt gestart.

Een nieuwe, praktische handleiding

Na het verwijderen van alle verchroomde accenten en dierlijk leer, zet Dacia zich met de 2024-modellen nog verder in op het gebied van duurzaamheid door het gebruik van papier te verminderen. De 32 pagina’s tellende, beknopte handleiding geeft een overzicht van de nieuwste functies van de auto en vervangt in beginsel de traditionele gebruikershandleiding van circa 400 pagina’s. Klanten hebben eenvoudig toegang tot gedetailleerde digitale versies via de QR-code op de gebruikershandleiding of via de My Dacia App. Een papieren versie van de gedetailleerde gids kan alsnog worden besteld via het Dacia-netwerk.

GSR II: GLOBAL SAFETY REGULATION II

GSR II bevat nieuwe vereisten voor de veiligheid van voertuigen in de Europese Unie. Het doel van deze regels is om de verkeersveiligheid voor iedereen te verbeteren, ook voor voetgangers en fietsers.

Als onderdeel van de veranderingen in de GSR II wordt bepaalde veiligheidsuitrusting verplicht vanaf juli 2024. Het gehele Dacia assortiment zal aan de nieuwe regelgeving voldoen.

De orderboeken van de geüpdatete Dacia Sandero, Sandero Stepway en Jogger openen in het tweede kwartaal van 2024.

over Dacia