Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dacia Jogger: een nieuwe kijk op de 7-zits gezinsauto

Dacia   Personenauto's

Dacia geeft zijn ambities in het C-segment vorm met een nieuwe zevenpersoons gezinsauto.
De Dacia Jogger is de vierde pilaar onder de productstrategie van Dacia. Dacia werkt nu aan een nieuwe grote gezinsauto met plaats voor zeven personen, die het gamma van de onlangs gepresenteerde, volledig elektrische stadsauto Spring, de compacte Sandero en de nieuw Duster nog verder aanvult. Het nieuwe model is onderdeel van de strategie van Dacia om het modellengamma te vernieuwen; tegen 2025 verschijnen er nóg twee nieuwe modellen.

De Dacia Jogger is een veelzijdige gezinsauto die het beste van de diverse modelvarianten verenigt: de lengte van een stationwagon, de ruimte van een MPV en de stoere looks van een SUV. Het nieuwste Dacia-model vormt een segment op zichzelf en is een volwaardig lid van de Dacia-familie, met de beste verhouding voor wat betreft prijs en interieurruimte en de veelzijdigheid van een alleskunner.

Met een naam die associaties oproept met sport, avontuur en positieve energie helpt de Dacia Jogger de nieuwe merkidentiteit verder uit te dragen. De naam is kort, modern en internationaal en is een verwijzing naar zijn robuustheid en de veelzijdigheid. De Dacia Jogger geeft zijn bestuurder het gevoel dat hij een vriend voor het leven is voor zowel het dagelijkse leven van zijn gezin als voor avontuurlijke uitstapjes en het buitenleven.

Vanaf de introductie biedt de Dacia Jogger keuze uit twee motoren die voldoen aan de Euro 6D Full-emissienorm. De eerste is de TCe 100 Bi-Fuel LPG-motor en de tweede is de nieuwe TCe 110-benzinemotor voor extra vermogen en trekkracht. Dacia is de enige autofabrikant die zijn volledige modellengamma aanbiedt met keuze uit benzinemotoren en LPG Bi-Fuel-motoren.

Begin 2023 verschijnt de Dacia Jogger ook met een hybride-aandrijflijn en daarmee wordt dit de meest toegankelijke zevenpersoons hybrideauto op de markt.

Bestellen is naar verwachting mogelijk vanaf winter 2021, in ongeveer dertig landen, vooral in Europa, maar ook in Turkije en Israël. Vanaf begin 2022 staat de Dacia Jogger bij de Dacia-dealers. Prijzen worden later bekendgemaakt.

“Dacia heeft de zevenpersoons gezinsauto opnieuw uitgevonden: de veelzijdige Dacia Jogger belichaamt het avontuurlijke karakter van het merk dat altijd klaar is voor avontuur. Dit nieuwe model staat ook voor de toewijding van Dacia om mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, en daar horen ook grote gezinnen bij. De Dacia Jogger wordt ook het eerste hybridemodel van het merk, omdat mobiliteit – of dat nu in de stad is of daarbuiten – voor iedereen bereikbaar moet zijn.”
Denis Le Vot, CEO Dacia.

Lees hier het volledige bericht

over Dacia