Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dacia lanceert DUSTAR als betaalbaar ruimtevaartprogramma

Dacia   Personenauto's

Dacia – het automerk met de beste prijs-kwaliteitverhouding – kondigt vandaag de lancering aan van ’s werelds eerste (en enige) betaalbare ruimtevaartprogramma: DUSTAR. Het bijbehorende ruimtevaartuig – gebaseerd op de Dacia Duster en niet van deze wereld – vertegenwoordigt een nieuwe, betaalbare vorm van ruimtevaart. De eerste ruimtereis staat gepland voor vandaag, donderdag 1 april 2021 om 10:00 uur.

Dacia heeft alles uit de kast getrokken voor het lanceringsevent van DUSTAR. De sprong in de ruimte volgt nadat Dacia op aarde ook de automarkt op zijn kop zette door hier sinds 2005 moderne, bekroonde en betrouwbare auto’s aan te bieden die ook nog eens heel betaalbaar zijn.

‘The sky is the limit’, wordt vaak gezegd, maar DUSTAR gaat nog verder, hierbij voortbordurend op de knowhow van Dacia en de slimme kostenbenadering die het merk hanteert voor zijn modellen op aarde. Met DUSTAR bewijst het merk wederom dat je met minder budget heel ver komt, letterlijk zelfs.

In de wolken
Alan Ding, hoofd van DUSTAR Operations op aarde: “Het gaat ons altijd om de beste prijs-kwaliteitverhouding, zónder concessies te doen aan de kwaliteit. We hebben dit op aarde bereikt, dus een logische stap is dat we nu hetzelfde gaan doen in de ruimte. Een ruimtereis maken is voor velen een droom, maar wij willen laten zien dat je ook met weinig middelen heel ver kunt komen en dromen kunt realiseren. Ik ben echt in de wolken dat we onze robuuste Dacia Duster vandaag naar ongekende hoogten brengen.”

Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan zijn hart ophalen met de sterren van Dacia op aarde, te weten de nieuwe Dacia Sandero en Sandero Stepway, de nieuwe Dacia Spring en de SUV Dacia Duster. Laatstgenoemde is de betaalbare SUV van topkwaliteit, populair onder Nederlandse gezinnen vanwege zijn riante interieur- en bagageruimte en comfortabele weggedrag, of dat nu op de openbare weg is of als 4×4 in het terrein.

De volledig nieuwe Dacia Sandero en Sandero Stepway weerspiegelen twee belangrijke merkwaarden van Dacia: eenvoud en no-nonsense, en topkwaliteit voor een betaalbare prijs. Ten slotte de recent onthulde 100% elektrische nieuwe Dacia Spring. Als goedkoopste elektrische auto van Europa een ware revolutie op het gebied van elektrische mobiliteit.

De officiële lancering van DUSTAR vindt plaats op donderdag 1 april 2021 om 10:00 uur en is te volgen via: https://youtu.be/kyA4ogO3CmI

Tags DUSTAR

over Dacia