Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dacia maakt prijzen nieuwe Duster bekend

Dacia   Duster

De nieuwe Dacia Duster is het volgende hoofdstuk van een model dat bewezen heeft de markt te kunnen veranderen. Het is een waar uithangbord van het merk en haar kernwaarden: Robuust en Outdoor, Essentieel en Cool, Eco-Smart. De Duster, die in 2010 op de markt kwam en in 2017 voor het eerst werd vernieuwd, heeft met zijn unieke positionering zijn plek verdiend op de SUV-markt. Sinds de lancering van de eerste generatie zijn in Nederland al meer dan 14.000 exemplaren verkocht.

De geheel nieuwe Dacia Duster is beschikbaar vanaf 25.590 euro. Alle prijzen en uitvoeringen zijn te vinden op dacia.nl. Voor de zomer staat de nieuwe Duster bij de Dacia dealer.

De nieuwe Dacia Duster voldoet aan alle merkwaarden en tilt het merk naar een hoger niveau. De combinatie van een zeer betaalbare prijs binnen zijn segment, een nog ruimer interieur en nieuwe uitrusting maakt hem uniek in zijn klasse.

UITRUSTINGSNIVEAUS

Het aanbod van de nieuwe Duster telt in totaal vier uitrustingsniveaus: Essential, Expression en een nieuw aanbod op het hogere uitrustingsniveau met twee uitvoeringen die een verschillende maar complementaire inhoud bieden: Extreme en Journey. Met zijn uitgesproken design met koperkleurige accenten richt Duster Extreme zich tot liefhebbers van buitenactiviteiten die op zoek zijn naar een robuuste en praktische auto (onder meer gemakkelijk te wassen MicroCloud-bekleding, modulaire dakrails en rubberen vloermatten).

Duster Journey werd ontwikkeld voor klanten die de voorkeur geven aan genuanceerde elegantie, comfort en technologie (onder meer een draadloze smartphonelader, automatische parkeerrem en Media Nav Live).

YouClip, het nieuwe en slimme accessoiresysteem van Dacia. YouClip is een door Dacia ontwikkeld systeem waarmee tal van specifieke accessoires op een praktische en solide manier kunnen worden bevestigd op centrale plaatsen in het interieur. De nieuwe Dacia Duster wordt af-fabriek standaard uitgerust met vier (Essential) of zes YouClip-bevestigingspunten. Met de hoofdsteunhouder voor accessoires kunnen bovendien nog eens twee punten worden toegevoegd.

Het kleurenpalet van de Dacia Duster wordt uitgebreid met de metallic lakkleur Sandstone. Daarnaast kan de klant kan ook uit zes andere kleuren kiezen: Lichen Kaki, Cedar Green, Brun Terracotta, Gris Schiste, Noir Nacré en Blanc Glacier.

MOTOREN EN TRANSMISSIES

De TCe 130, een 48V mild hybrid-aandrijflijn, is compleet nieuw voor Dacia en combineert een nieuwe generatie 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor met een compacte elektromotor die de benzinemotor ondersteunt bij het starten en accelereren. Dit resulteert in circa 10% reductie van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, vergeleken met een brandstofmotor met hetzelfde vermogen. De nieuwe Dacia Duster TCe 130 komt op de markt met een handgeschakelde zesversnellingsbak en keuze uit twee- of vierwielaandrijving.

De HYBRID 140-motor, die Dacia begin 2023 introduceerde in de Jogger, is voortaan ook verkrijgbaar op de nieuwe Duster. De nieuwe Duster HYBRID 140 heeft een automatische versnellingsbak en kan tot 80% van de tijd volledig elektrisch rijden in de stad. Doordat de batterij wordt opgeladen tijdens het rijden, hoeft de bestuurder zijn rijgewoonten niet aan te passen door te gaan stekkeren. Dat vertaalt zich in een 40% lager brandstofverbruik in de stad in vergelijking met een vergelijkbare verbrandingsmotor.

Dacia is de enige fabrikant die op al zijn modellen met verbrandingsmotor bi-fuelmotoren op benzine en lpg aanbiedt onder het ECO-G-label. Ook de nieuwe Duster kan af fabriek worden uitgerust met deze beproefde technologie. Wanneer hij op lpg rijdt, stoot de nieuwe Duster ECO-G 100 gemiddeld 10 procent minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzinemotor.

Kijk voor meer informatie over de uitrustingsniveaus van de nieuwe Duster op dacia.nl.

foto's

over Dacia