Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Resultaten Consumentenbond bewijzen betrouwbaarheid Dacia

Dacia op 2e plaats in top-10 betrouwbaarste automerken

Dacia   Personenauto's

Dacia scoort buitengewoon goed in het grootschalige automankementenonderzoek van de Consumentenbond. In de top-10 van automerken met de minste gebreken staat Dacia stevig op de tweede plaats. Tevens behoren de Dacia Sandero en de Dacia Logan MCV tot de drie betrouwbaarste auto’s in hun klasse.

De resultaten van de Consumentenbond bevestigen nogmaals de ongekende prijs-kwaliteitverhouding van Dacia. Zowel in de top-10 van betrouwbaarste automerken als in de top-10 van betrouwbaarste automodellen is Dacia het enige Europese automerk.

Dacia Sandero: 9,0
Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,5 is Dacia het op een na betrouwbaarste automerk volgens de resultaten van de Consumentenbond. De Sandero is de best scorende Dacia. Dankzij het bijzonder lage aantal storingen en gebreken krijgt de Sandero een rapportcijfer van 9,0 toebedeeld. Dat is goed voor een derde plaats in de compacte klasse en een zesde notering in de top-10 van betrouwbaarste auto’s, die behalve Dacia, volledig wordt gedomineerd door Aziatische automerken.

Dacia Logan MCV: 8,5
Het onderzoek van de Consumentenbond onderstreept ook de bouwkwaliteit van de Dacia Logan MCV. De ruime en functionele gezinsauto ontvangt een 8,5 als rapportcijfer en is daarmee de op twee na betrouwbaarste auto in de zogenoemde ‘kleine middenklasse’. Met een derde plaats laat de Logan MCV talloze gerenommeerde merken en modellen achter zich.

De in maart 2014 gepubliceerde resultaten van de automankementenonderzoek van de Consumentenbond zijn gebaseerd op enquêtegegevens van 2012 en 2013, van auto’s van maximaal tien jaar oud.

over Dacia