Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Beleef een bloedstollend avontuur met de Dacia Duster

Dacia zoekt avonturiers via Visual storytelling

Campagnes   Dacia

In een spannende, visuele storytelling campagne van Dacia kunnen alle avonturiers van Nederland vanaf vandaag de uitdaging aangaan om verborgen schatten te zoeken op het innovatieve en interactieve platform de ‘Dacia Duster Hunt’. Tipvideo’s leiden de deelnemers naar de exacte locatie, maar het wordt niemand gemakkelijk gemaakt.

Dacia Nederland tilt storytelling naar een hoger niveau met de ‘Dacia Duster Hunt’ – de eerste campagne die gebruikmaakt van visual storytelling. Door middel van een verhaallijn met meerdere lagen, een innovatief platform met interactieve videobeelden en 360o-fotografie gaat de Roemeense autofabrikant de komende weken op zoek naar échte avonturiers ter promotie van de Dacia Duster.

Hoe werkt het?
Speciaal voor deze zoektocht worden vier schatten begraven in een verlaten bos hier ver vandaan. Om de exacte locatie te vinden, zijn gedurende de actieperiode tipvideo’s te zien op www.daciadusterhunt.nl. Echte avonturiers kunnen naar aanleiding van deze video’s de schatten vinden. De gelukszoekers die de schatten vinden, krijgen als beloning een eigen avontuur met de Dacia Duster en mogen deze stoere auto een weekend lang testen.

Jonge doelgroep
In marketing is video een steeds belangrijker instrument, omdat de uitstraling en de beleving van een product optimaal overgebracht kunnen worden. Vooral jongere doelgroepen worden met video beter bereikt dan via de traditionele media. Daarmee kan Dacia een zo jong mogelijke doelgroep te bereiken en dat is voor een stoer no-nonsense-merk met auto’s voor aantrekkelijke prijzen zeer interessant. Onlangs voorzag Dacia de Duster van een nieuwe voorzijde met een opvallende grille, dubbele koplampen en een grote luchtinlaat. Daarmee heeft het model een stoere en robuuste uitstraling gekregen. De Duster is leverbaar voor prijzen vanaf 16.900 euro.

Over Dacia