Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De nieuwe Alpine A110 R: radicale prestaties

Alpine   Persbericht

De R van ‘radicaal’
Alpine vult het A110-gamma aan met een langverwachte nieuwe versie: de A110 R. Deze radicale versie – die nóg lichter is en aerodynamisch geoptimaliseerd – is nadrukkelijker geïnspireerd op de autosport en komt aan de top van het A110-gamma. Met zijn bijzonder lage gewicht en hoogstaande prestaties is Alpine A110 R bij uitstek geschikt voor circuitgebruik, terwijl hij ook gehomologeerd is voor gebruik op de openbare weg.

De Alpine A110 R onderscheidt zich vooral door zijn lage gewicht: hij weegt nauwelijks 1.082 kg, ofwel 34 kg minder dan Alpine A110 S. Ook is de aerodynamica van de A110 R geoptimaliseerd om de neerwaartse druk te verbeteren en tegelijkertijd de luchtweerstand te verminderen. Dit is bereikt door specifieke aanpassingen aan bepaalde carrosseriedelen, zoals de bagageklep aan de voorzijde, de achterruit, de motorkap (de motor is in het midden gemonteerd) en de diffuser aan de achterzijde. Het exclusief voor de A110 R afgestelde onderstel, de 221 kW (300 pk) sterke 1,8-liter turbomotor en het interieur dragen ook bij aan het radicale karakter en de intense rijervaring.

Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,9 seconden verlegt de Alpine A110 R de grenzen van sportiviteit. Deze versie van de A110 profiteert daarbij van de expertise van Alpine op het hoogste niveau van de autosport en bezit alle eigenschappen om op het circuit ongekend snelle rondetijden te laten noteren.

De nieuwe Alpine A110 R wordt gebouwd in de zogeheten ‘Alpine Dieppe Jean Rédélé’-fabriek in Frankrijk en is in Nederland bij Alpine Centre Soestdijk en Alpine Centre Hengelo via zeer beperkte oplage te bestellen.

Lees het volledige persdossier in de bijlage

over Alpine