Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De nieuwe Renault ARKANA: sportief, hybride en ruim

ARKANA

Renault breekt met de marktconventies door nieuwe ARKANA – de sportief gelijnde SUV coupé – in Europa te lanceren. Het is het eerste volumemerk dat een SUV coupé aanbiedt in een segment dat tot voor kort was voorbehouden aan de premiummerken. Dit onuitgegeven aanbod, dat de andere modellen uit het compacte gamma (MEGANE, KADJAR, SCENIC) perfect aanvult, positioneert zich in het segment van de (meer bepaald compacte) SUV’s, dat wereldwijd een sterke groei kent.

Met de nieuwe ARKANA biedt Renault een SUV van de nieuwste generatie, met een uitgesproken hybride persoonlijkheid, zowel qua stijl als qua motoren. Hij verenigt zijn hoge en geruststellende zitpositie, ruim bemeten interieur en compromisloze bagageruimte met een opvallende en vernieuwende sportieve stijl. Het model belooft een nieuwe kijk op de SUV, met meer emotie en dynamiek, die zijn hoogtepunt zal bereiken in de R.S. Line-uitvoering. Hij doet bovendien geen enkele toegeving op het vlak van veiligheid en behaalde de maximumscore van vijf sterren bij de Euro NCAP-crashtests.

Renault levert de nieuwe ARKANA standaard met de E-TECH Hybrid 145 aandrijflijn. Deze bijzonder efficiënte aandrijftechniek met innovaties uit de Formule 1 levert een vermogen van (105 kW) 143 pk. Mede dankzij het hoge maximumkoppel van de elektromotor dat direct vanaf stilstand beschikbaar is, staat de ARKANA garant voor aansprekende prestaties en rijplezier.

De nieuwe Renault ARKANA beantwoordt aan de sterk uiteenlopende verwachtingen van de internationale markten. Hij bevestigt als geen ander de internationale ambities van Renault Group en diens vermogen om snel nieuwe markten te veroveren. Dit wereldwijde model wordt technisch aangepast aan de verschillende markten. In Europa staat de nieuwe ARKANA op het modulaire CMF-B-platform van de Alliantie, net als de jongste generaties van de CLIO en CAPTUR.

De Renault ARKANA wordt naast de XM3 van Renault Samsung Motors gebouwd in de fabriek van Busan (Zuid-Korea). Het model is vanaf € 32.390 per direct te bestellen of via Renault Private Lease vanaf € 469 per maand te rijden en staat vanaf medio juli bij de Renault dealer in de showroom.

“Met de ARKANA bewijst Renault eens te meer dat het merk diep is geworteld in de cultuur van moderniteit en innovatie. De ARKANA is in alle opzichten een hybrideauto en weet de stijlelementen van SUV’s op harmonieuze wijze te verenigen met een resoluut sportieve look die dynamiek en veelzijdigheid uitstraalt. Hij waait als een frisse wind door het segment van de compacte SUV’s van volumemerken, dat vandaag een centrale plaats inneemt in Europa. De ARKANA kijkt resoluut naar de toekomst en biedt een unieke rijervaring dankzij de motoren die allemaal over hybridetechnologie beschikken. Bovenaan het aanbod staat uiteraard het innovatieve E-TECH Hybrid aandrijfsysteem, dat optimaal rijplezier verenigt met gunstige CO2– en verbruikscijfers.”
François Laurent, programmadirecteur ARKANA

Bekijk hier de prijslijst en brochure van de Renault ARKANA en hier de Renault Private Lease voor de all-in maand tarieven.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Tags Arkana

over Renault Group