Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De nieuwe Renault Espace: zelfde DNA, nieuwe generatie

ESPACE   Persbericht   Renault

In 1983 onthulde Renault een model dat met recht ‘de eerste auto voor leven en wonen’ genoemd mag worden: de Renault Espace. Hij was baanbrekend, werd vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard en heeft gedurende vijf generaties een iconische status verworven. Nu presenteert Renault de volledig nieuwe Espace, de nieuwe gezinsauto voor vijf of zeven personen die de positie van het merk in het C- en D-segment verder zal versterken.

De Espace ontketende een revolutie, vertaalde een toekomstvisie en ging altijd met de tijd mee. De geheel nieuwe Espace is een SUV met een atletisch en elegant ontwerp. De esprit Alpine-uitvoering voegt daar een sportief accent aan toe. De nieuwe Espace blijft trouw aan zijn DNA met vijf of zeven zitplaatsen en voldoende comfort voor lange afstanden. Daarnaast is de Espace nog altijd het ruimste model in het aanbod van Renault, waar zijn kracht ligt. De keuze van verfijnde materialen en afwerkingen voegen extra klasse toe aan de topversies, die onder meer zijn uitgerust met een glazen panoramadak van meer dan een vierkante meter oppervlakte – een de grootste in deze klasse.

De nieuwe Espace is volledig bij de tijd en voorzien van geavanceerde technologie, zowel in de cabine als onder de motorkap. Het model biedt alle connectiviteit die bestuurders en passagiers verwachten. Daarnaast heeft de nieuwe Espace compactere buitenmaten en is hij 215 kg lichter dan zijn voorganger. Voor de aandrijving dient een uiterst efficiënte E-Tech full hybrid-aandrijflijn die 147 kW (200 pk) vermogen combineert met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,6 l/100 km. Daarmee kan de Espace met een volle tank brandstof een afstand van maar liefst 1.100 km overbruggen zonder tussentijds te hoeven stoppen en een batterij te hoeven opladen.

Geheel in lijn met zijn karakter als ‘auto voor leven en wonen’ is de nieuwe Espace uitgerust met de meest geavanceerde rijassistenten en veiligheidssystemen. Het model is gebaseerd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en biedt niet minder dan 32 rijassistentiesystemen. MULTI-SENSE en het vierwielbesturingssysteem 4CONTROL advanced tillen rijplezier naar een hoger niveau.

De nieuwe Espace is te bestellen vanaf het voorjaar van 2023.

“De nieuwe Espace is een belangrijk model om onze positie in het hogere segment te verzekeren en vast te houden. Hij heeft hetzelfde DNA als de vijf voorgaande generaties dankzij de hoogwaardige uitstraling, het comfort, het gebruiksgemak en de lichtinval in het interieur. Tegelijkertijd past hij zich aan op de veranderende wensen van de klant, met een toonaangevende hybride-aandrijflijn en een unieke multimedia-ervaring.”

Fabrice Cambolive, CEO van Renault

Lees het volledige persdossier in de bijlage

over Renault