Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault geeft het begrip stadsauto een nieuwe betekenis

De nieuwe Twingo: kleurrijk, speels en fun-to-drive

Personenauto's   TWINGO

SCHIPHOL-RIJK – Renault heeft de Twingo opnieuw uitgevonden. Ruim twintig jaar na de lancering van de eerste generatie verzet de nieuwe Twingo opnieuw de bakens in de compacte klasse. De volledig nieuwe, derde generatie Twingo is in meerdere opzichten uniek en bezit alle eigenschappen van de volmaakte stadsauto. Dankzij de innovatieve voertuigarchitectuur met de motor achterin en een ongebruikelijk lange wielbasis is de interieurruimte zeer royaal voor een auto van slechts 3,59 meter lang. Tegelijkertijd is de speelse Twingo ongekend dynamisch en is manoeuvreren nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de kleinste draaicirkel in het segment. De nieuwe SCe 70- en Energy TCe 90-benzinemotoren dragen in grote mate bij aan het fun-to-drive karakter van de vrolijke Twingo, terwijl ze minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoten. De nieuwe Renault Twingo is voor prijzen vanaf € 9.990,- (incl. BTW en BPM) leverbaar en is dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van kleurencombinaties en interieuropties geheel naar eigen smaak te personaliseren.

De nieuwe Twingo vertegenwoordigt het thema ‘Play’ in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault, die bedacht is door Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design van Renault. Het nieuwe model is vanaf een blanco vel papier ontworpen met het doel de volmaakte stadsauto te creëren, zonder bepaalde kernwaarden uit het oog te verliezen.

Sinds de introductie van de eerste generatie in 1992 staat de Twingo symbool voor Renaults innovatie en creativiteit in de compacte klasse. Onder leiding van Van den Acker is gekozen voor een zeer vrolijk, speels en kleurrijk design, geïnspireerd op de originele Twingo en de Renault 5 van weleer. De nieuwe Twingo valt op door de hoek waaronder de achterruit is geplaatst en de prominente schouderlijn. Dat zijn verwijzingen naar de iconische Renault 5 Turbo van begin jaren tachtig, waarvan de motor ook achterin was gemonteerd. De voorzijde van de nieuwe Twingo vertegenwoordigt Renaults nieuwste familiegezicht en is direct herkenbaar door het grote Renault-logo op een pianozwarte achtergrond. Net als de conceptauto’s Twin’Z en Twin’Run, die in 2013 zijn gepresenteerd, heeft de nieuwe Renault Twingo een uitgesproken karakter.

Lees het volledige persdossier in de bijlage.

Tags Twingo

over Renault Group