Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Autosalon van Genève 2012

De nieuwe ZOE

Elektrische auto's

Renault presenteert op de 82e Autosalon van Genève de nieuwe ZOE. Deze 100% elektrische auto wordt in Nederland leverbaar vanaf € 20.690 incl. BTW en BPM. De ZOE bevat de nieuwste technologieën met zes wereldpremières op het gebied van gebruiksgemak, autonomie en aansluitmogelijkheden.

Na de sedan Fluence Z.E., de bedrijfswagen Kangoo Z.E. en de stadsauto Twizy die Renault vorig jaar presenteerde, brengt het merk met de ZOE mobiliteit met nul uitstoot binnen het bereik van een nog grotere groep mensen. Met de elektrische auto’s en nieuwe verbeterde verbrandingsmotoren wil Renault met het plan ‘Renault 2016 – Drive the Change’ zijn CO2-uitstoot in 2013 wereldwijd met 10% verlagen en met nog eens 10% tussen 2013 en 2016. Deze strategische keuze wordt nu op straat zichtbaar. Op motorengebied wordt in Genève een nieuw aspect van het beleid gepresenteerd. De Energy-familie wordt uitgebreid met twee nieuwe verbrandingsmotoren: de benzinemotor Energy TCe 90 en de dieselmotor Energy dCi 90. Bij de Energy-motoren van Renault staat innovatie ten dienste van prestaties en verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Met drie nieuwe motoren die rijplezier, een gunstig verbruik en erkende betrouwbaarheid bieden, is de Mégane modeljaar 2012 het boegbeeld van de kwaliteit van Renault. Het model staat symbool voor de knowhow van de groep op dit gebied. Na vier conceptcars wordt het nieuwe familiedesign nu toegepast op seriegeproduceerde auto’s. Op de nieuwe Twingo en ZOE is het nieuwe front te zien dat representatief is voor de nieuwe visuele identiteit van het merk. Dat geldt ook voor de unieke Twizy.

“De ZOE die op de Salon van Genève in zijn definitieve versie wordt gepresenteerd, is het speerpunt van het Renault Z.E.-gamma. Deze auto bevat alle technische en elektrische kennis van Renault voor een betaalbare prijs, in een compact en aantrekkelijk design. De ZOE markeert het begin van een nieuw tijdperk, namelijk dat van elektrisch rijden voor iedereen. Hij bevestigt de belofte die Renault heeft gedaan ten gunste van de elektrische auto. Het is een nieuwe technologische stap voor Renault, die er in zijn 110 jarige geschiedenis altijd in is geslaagd om grote vernieuwingen voor iedereen toegankelijk te maken. Deze aanpak van betaalbare innovatie zet Renault ook voort met de Energy-motoren. Dit gamma van acht motoren, waarvan er al twee zijn onthuld, komt voort uit de ervaring en het succes in de F1. De motoren combineren prestaties, rijplezier en efficiency op het gebied van verbruik en CO2-uitstoot”. Carlos Ghosn, CEO van Renault

over Renault Group